Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Wifi w telewizorze/laptopie - Wymiana routera ^.-

sebasku

Pytanie

Opublikowano

Witam,

Otóż mam ten TP-LINK TL-WR340G router i nie działa mi wifi tylko na laptopie z w8 i w telewizorze, a na w7 śmiga, aż miło, a w dodatku, jeśli uda mi się połączyć z mojego laptopa z win8 to się czasem sieć tak jakby crashowała i nie ma neta na moim(w dodatku mnie wyrzuca, nwm czy drugiego też, ale neta przez chwilę nie ma) i lapku z w7.

Zastanawiam się, czy może to być spowodowane tym, iż router jest już trochu za stary i zastanawiam się nad wymianą go na TP-LINK TL-WR740N. Głównie chodzi mi o to, czy będzie śmigało to wi-fi normalnie, bo jak już słyszę cokolwiek o wifi to mnie kurwica bierze i chcę rozwiązać w końcu ten problem z tv i lapkiem z w8. Jest też opcja iż zrobię sobie partycję recorvery na tym lapku co jest w8 i po zrobieniu jej sformatuje dysk gdzie mam w8 i zainstaluje w7, tylko czy jest sens?

Z góry dziękuję za pomoc ;)

graphic.png

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem rozwiązany, zakupiłem dzisiaj nowy router i wszystko śmiga jak należy(jedynie tv nie sprawdzałem, ale reszta, czyli telefon, 2x laptop działają). Temat do zamknięcia.

graphic.png

Opublikowano

Trochę dziwne... Ja mam miałem podobną sytuację. Wszystkie urządzenia jak (laptopa W8, laptop XP, PC Windows 7, telewizor, telefony z Windows Phone) wszystko to do sieci się podłączyło bez problemu a tablet z androidem nie chciał się podłączyć albo łączył się tak w nieskończoność... Do innych routerów nie było problemu... Więc wydaje mi się, że kup nowy router ewentualnie przejdź się gdzieś z laptopem gdzie jest wi-fi i sprawdź czy się tam podłączy ;)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...