Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem - Bugująca się rozdzielczość, dziwne kolory

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem a mianowicie taki:

wz7q9t.jpg
ten kolor jest taki jak nie powinien być!

Moje ustawienia:

izudom.jpg

Ten gradient powinien mieć delikatne przejście a nie skoki. Dzieje się tak na każdej rozdzielczości tylko nie na 800x600

Oto ss z tej najgorszej rozdzielczości:

a5i0r9.jpg Tak jak widać tutaj wszystko jest OK

Ale tylko tutaj bo na innych rozdzielczościach jest to co pokazałem wyżej. Moje ustawienia jak odpalam na tej gdzie wszystko działa:

5ev0zp.jpg

Próbowałem zmieniać TNL, Frequency ustawienia karty graficznej, wszystkie rozdzielczości przełączać z 16bpp na 32 Fullcreeny windowy wszystko chyba.

Ktoś się może spytaj ale co to za ramka ci tam wyskakuje? To po prostu przerobiona tekstura i spakowana. Wysłałem tą teksturę do kolegi u którego wszystko działa.

Na każdym kliencie tak jest chyba. (Na pewno tak jest na metinie globalu i cliencie od terenza) Wygląda to tak jakby metin odpalał się w 256 kolorach. A w opcjach uruchamiania mam to wyłączone. Nie wiem co zrobić pomocy!

Nie będę formatować kompa! (No chyba pogięło kogoś że format coś  da... a zresztą to nowy komp i jest świeży!(W sensie ze niedawno instalowany system) No niektórzy wpadają na takie genialne pomysły)

Moje nowe konto to VeQQs.

Czemu mam nowe konto?

Zapomniałem hasło do maila starego konta :D Dodatkowo chcę trochę świeżości.

Opublikowano

To jest globalny serwer metina? Czy jakis prywatny?

Skoro nowy komputer, nie powinno byc problemow. Podaj parametry. RAM, Karta. Predkosc neta.

Najprawdopodobniej, nie jest to (metin2.pl global problem) roblem komputera, a jakiegos privka / globala na ktorym grasz, Sprobuj przeinstalowac od nowa metka. Na globalu troche potrwa. zalezy od neta, privka bardzo szybko zrobisz. lub po prostu jak usilujesz grac na modzie i nie jest on skonfigurowany pod taki serwer to nie ma sensu. / Uruchom AutoPatcher.

Opublikowano

serwer mój własny client od terenza bo pliki od terenza Global świeżo pobrany i odrazu taki problem. Komputer:

AMD 8750m 2gb

AMD A8 4500m 4x 2,6 bodajże

4GB ram ddr3 1600mhz

Zwykły dysk Sata 3 500gb

Ustawienia grafiki zmieniałem z najlepszej wydajności do najlepszej jakości wszędzie to samo.

Zastanawia mnie czemu na 800x600 wszystko działa...

Czemu mam nowe konto?

Opublikowano

Moze to problem jego plikow?, Skoro twoj wlasny serwer. Sprobuj postawic gotowca na RyKoX'ie, Jezeli RyKoX zadziala, To problem jego plikow.

Opublikowano

Ale co mają pliki do clienta? Skoro ta ramka się wyświetla nawet jak serwer jest wyłączony. No to nie ma sensu to co mówisz....

Czemu mam nowe konto?

Opublikowano

Wyczuwam mieszanie plików, tzn dodawałeś również inne pliki jak stawiałeś serwer? Miałem tak samo, poprzez nie uwagę - okazało się ze pliki się "gryzły".

Opublikowano

W sensie że do ETC? Jeżeli tak to nic nie modyfikowałem tylko te ramki w ui/pattern bodajże. Same pliki grafiki. Ale u kolegi mego który gra na rozdzielczości 1650xcoś tam działa bez problemu. Więc nie wiem co to może być.

Czemu mam nowe konto?

Opublikowano

Najwyraźniej rozdzielczość w grze nie jest kompatybilna z Twoją rozdzielczością karty.

Spróbuj zmienić rozdzielczość na komputerze, a następnie w grze.

Opublikowano

Zmiana tnl nic nie daje.
To z rozdzielczoscia jest calkiem prawdopodobne jednakze moj ekran ma rozdzielczosc 1920x1080 i na takiej chce grac.
Ogolnie moj komputer to laptop i prosze nie pisac abym odlaczyl dodatkowy ekran bo to nic nie daje.
Tak zmienialem interface jednak od tego to nie zalezy poniewaz wyslalem ten interface do kolegi u ktorego ten problem nie wystepuje.
Sadze ze to cos zwiazanego z samym metinem lub komputerem.

Sposob ze zmiana rozdzielczosci sprawdze tylko jak bede przy komputerze. Okolo 16:00

Nie nie dała zmiana rozdzielczości

Czemu mam nowe konto?

Opublikowano

Pomocy

Czemu mam nowe konto?

Opublikowano

Jeżeli inna część interface działa to dziwne ^^

Wysyłałeś koledze sam interface pliki graficzne czy skrypty też? Możliwe że błąd jest w skrypcie.

Sprawdź też czy nie masz żadnych plików na dysku: D/ymir work/etc (tak gdzie jest interface) bo jak będziesz miał to klient to odczyta. 

Tak poza, tylko ten kawałek ci tak przekształca? jak na ss? Czy na innych kawałkach interface też tak masz?

Opublikowano

No ale to bez różnicy z tymi innymi plikami ponieważ powiedziałem koledzie że mi nie dała itp to on mi wysłał spakowane przez niego ETC które tylko wgrałem i nie działa. Jak można się domyśleć u niego działa. Właściwie to chyba tylko interface tak traci jak i obrazki które wyświetlają się podczas zmiany mapy itp. (Tło logowania wyboru postaci itp tak samo). Cały interface tak jest zepsuty. A ten obrazek to specjalnie zrobiłem gradient aby było wyraźnie widać o co mi chodzi.

Sądzie że to coś z ustawieniami karty graficznej czy czegoś w tym stylu jednakże specjalnie na tą okazję reinstalowałem sterowniki do karty graficznej. I jak wiadomo nic to nie dało.

Czemu mam nowe konto?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...