Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

2 pytania.

Gość Averast

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.Dobra siema, jako iż większość ludzi jeszcze się uczy w zakrasie gimnazjum, to mam pytanie, jestem w średniej klasie (gdy trzeba to się uczę i tak daalej) no ale to nie o to chodzi, większość ludzi z mojej klasy ma po prostu wyjebane w chodzenie do szkoły, ja w sumie chodzę ale ostatnio przez te 2 tygodnie co były (jeszcze o ten chodzi) w szkole byłem jakoś 5 dni? a gdy jestem to zazwyczaj opuszczam ostatnią lekcję, ale to zależy, no znam ludzi którzy sobie przychodzą na 2 lekcje i idą, dobra tu podchodzi pytanie, gdy byliście w moim wieku, lub jesteście, jak podchodziliście do szkoły? Chodzi mi bardziej o to czy chodziliście, czy nie. Z ocenami nie mam problemu, bo gdy chce to mogę mieć dobre, ale dobra bo tu nie o mnie chodzi.

-

2. Jaki jest najlepszy "sposób" na otrzymanie lekarskiego zwolnienia z wf? Chodzi mi że do końca do roku, bo wiem, że bez większego wysiłku da się zdobyć. :) #nohate

Opublikowano

1. Normalnie chodziłam do szkoły, bo taki jest obowiązek osoby w wieku szkolnym. Oczywiście, że się nie chciało itp. itd., ale to akurat nie ma żadnego znaczenia. Wiedziałam, że jest to potrzebne i konieczne. Nawet mi przez myśl nie przeszło, by mieć "wyjebane" na szkołę.

2. Szczerze mówiąc nie znam innego sposobu niż znajomości albo diagnozowanie prawdziwych dolegliwości. Ja miałam to szczęście, że byłam zwolniona z ćwiczeń, których najbardziej nie lubiłam, bo po prostu nie mogłam ich wykonywać ze względu na stan zdrowia ;p

#don't care

Opublikowano

jeju, gimnazujm to najgłupszy okres czasu jak dla mnie, ale także prosty. Wiadomo... czasem fajnie było by mieć jeszcze ten głupi wiek i pobawić się w gimnazjum ^^

ja chodziłem, raz nei chodziłem. Znam takich co nie chodzili a i tak zdawali bo nauczyciele nie chceli ich trzymać.

Co do zwolnienia. Hmm... Może idź do lekarza? :D

Ale od razu mówię że jeśli Ci lekarz wystawi "lewe" zwolnienie to on odpowiada prawnie :D

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

jeju, gimnazujm to najgłupszy okres czasu jak dla mnie, ale także prosty. Wiadomo... czasem fajnie było by mieć jeszcze ten głupi wiek i pobawić się w gimnazjum ^^

ja chodziłem, raz nei chodziłem. Znam takich co nie chodzili a i tak zdawali bo nauczyciele nie chceli ich trzymać.

Co do zwolnienia. Hmm... Może idź do lekarza? :D

Ale od razu mówię że jeśli Ci lekarz wystawi "lewe" zwolnienie to on odpowiada prawnie :D

No u mnie własnie dziwnie jest, ci co nie chodzą, i tak mają ulge, nasz wychowawca nic z tym nie robi "wasza sprawa". Także.. 

Co do tego zwolnienia, "niby" mam problemy z krzyżem, w takim razie mógłbym się o nie ubiegać?

Opublikowano

1. Normalnie chodziłam do szkoły, bo taki jest obowiązek osoby w wieku szkolnym. Oczywiście, że się nie chciało itp. itd., ale to akurat nie ma żadnego znaczenia. Wiedziałam, że jest to potrzebne i konieczne. Nawet mi przez myśl nie przeszło, by mieć "wyjebane" na szkołę.

2. Szczerze mówiąc nie znam innego sposobu niż znajomości albo diagnozowanie prawdziwych dolegliwości. Ja miałam to szczęście, że byłam zwolniona z ćwiczeń, których najbardziej nie lubiłam, bo po prostu nie mogłam ich wykonywać ze względu na stan zdrowia ;p

#naiko #jakaporządna #wow

a co do tematu też nie lubię chodzić wolalbym sobie wstawac o 11, ogolnie to mam #wyjebane

90472801207480070301.png

Opublikowano

Weź nogę koło drzwi ustawi i z całej siły przytrzaśnij sobie nogę drzwiami i zwolnienie będziesz mieć gotowe.
A tak na poważnie to nie wiem weź pomyśl ,albo może na necie poszukaj jak symulować chorobę jak sam nie masz pomysłu.Ja nigdy tego nie robiłem lubię ćwiczyć na wf.

1373701876-U969346.jpg

Opublikowano

1. Chodziłem na lekcje w gimnazjum, tak samo w szkole średniej (moje wagary policzyłbym może na palcach obu dłoni). Na studiach też nie odpuszczałem praktycznie żadnych wykładów i ćwiczeń. Mało tego, sam przychodziłem w wolnym czasie, prowadziłem badania, pomagałem i uczyłem się obsługi aparatury. Dzięki temu mam dwa stypendia naukowe, CV na dwie strony i podpisany kontrakt w firmie Ergis-Eurofilms. Nie powiedziałem jeszcze dość, więc do tej pory wychodzę z założenia że jednak warto.

2. Porozmawiaj z rodzicami. Przedstaw im sprawę, idźcie do lekarza i załatwcie sprawę. Dobry specjalista zawsze znajdzie coś, co uniemożliwi Ci ćwiczenia :)

f.png

Opublikowano

Ja do gimnazjum chodzę normalnie i się średnio uczę (średnia 4.0 na półrocze), moim zdaniem jeżeli się nie będziesz uczył to zostaniesz bez kasy.

Polecam skończyć jakąś w miarę dobrą szkołę i uciekać za granice.

Jeżeli chodzi o zwolnienie z w-f to niech rodzice pójdą do lekarza. Większość z nich jest przekupna.

Opublikowano

@UP

Teraz w Polsce to ludzie po studiach nie mają pracy więc?

Najlepiej wypierdalać za granice i tam żyć :D

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...