Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki program do Edycji Video?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Potrzebuję programu do Edycji Video ... Posiadam od 3 dni program "Sony Vegas PRO 12.0" ale mi się wiesza troszkę... PRogramu będę używał do Tworzenia filmów, bo chciałbym Nagrać z Kolegami film ale nie mam programu na którym bym go "zkleił"

Proszę o Pomoc w doborze programu ;)

Mój Komputer to "Lenovo B590" - Laptop

Intel core i3 2x 2.4Ghz

4GB pamięci RAM

Zintegrowana Grafika "Intel HD 4000"

Z Góry Dziękuję ;)

Opublikowano

A nie będa mi ciąć na kompie? bo głównie o to mi chodzi ... to płatne? czy free? pewnie można pościągać po-crackowane ;) bo ten vegas mnie wkurza a jest fajny :D

Opublikowano

Od siebie mogę polecić Camtasia Studio 8 lub Adobe Premiere CS 6. Bez żadnego problemu możesz nimi obrobić Video :)

A nie będa mi ciąć na kompie? bo głównie o to mi chodzi ... to płatne? czy free? pewnie można pościągać po-crackowane ;) bo ten vegas mnie wkurza a jest fajny :D

Adobe Premiere CS 6 potrzebuje więcej zasobów komputera niż Sony Vegas, więc odpada.

Camtasia Studio będzie chyba najlepszym wyjściem.

Ja na gorszym procesorze Intel Pentium 2x 2GHz spokojnie uciągnę Sony Vegasa, więc pozamykaj sobie nie potrzebne programy/procesy (Steam, GG, Skype, przeglądarkę) i powinno działać bez ścin.

Darmowym programem do montowania jest Windows Movie Maker, Vegas, Camtasia i Adobe są płatne.

Opublikowano

Wiesz. x xD a windows movie maker to dla mnie jest strasznie "kanciasty" takie oklepane to wszystko jest ... no i jak go sobie włączę na "czystym "kompie w sensie bez programów żadnych procesów nie potrzebnych to niby ładnie działa ale jak np 5 min zrobie sobie intro, wejde na Youtube poklikam sobie cuś na necie i wrócę do Vegasa to ma ogromne ściny! i nie da się tego jakoś przywrócić i muszę program restartować. czasami nawet jak zrenderuję sobie intro to przy odtwarzaniu go mi się ścina troche... jedno mi się tnie na końcu a inne na początku i nie ogarniam.

Wiem że to takich programów to trzeba mieć kompa szatana. z niezłą grafiką 8Gb ramu albo więcej i cztero rdzeniowy proceror albo i lepszy żeby to jakoś przyzwoicie chodziło i dobrze na tym pracowało.

Jak mówiłem mój komp nie jest jakiś super wywalisty. Zdam się na was i zobaczę to Camtasia Studio.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...