Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem - Opis Itemków

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak Mam taki problem mam zbroje na 100 poziom no i chciałem miec ją na 110 i w navicat item_prot zmieniłem na 110 zapisałem reste zrobiłem no i tak zminiłem swój level na 100 no i zbroji nie moge założyc a na 110 moge czyli znaczy ze zmieniłem level tylko że w opisie pisze

Zbroja od 100

co zrobic edytowac to gdzie prosze o pomoc

Opublikowano

Jeśli w navi coś zrobisz to nazwa w kliencie się nie zmieni. Musisz to jakoś przekonwertować do klienta

Moja odpowiedź Cię satysfakcjonuje? Dej mie Lubię to!

Opublikowano

rozpakuj locale_pl , później rozpakuj item_proto w cliencie np

Metin2FileArchiver'em

otwórz plik item_proto_dump.xml np notepadem++ i edytuj dowoli.

"Jeżeli za­bałaga­nione biur­ko jest oz­naką za­bałaga­nione­go umysłu, oz­naką cze­go jest pus­te biur­ko?"  

-  A.Einstein

Opublikowano

Jeżeli chcesz, żeby pisało w grze, to musisz edytować wpis w item_proto (serwer) i w item_proto (client).

Polega to na tym, że gdy w navicat zmienisz w kolumnie na 110, to w cliencie (wpisie) też musisz zmienić, jak w cliencie zmienisz na np. 120 a w navicat na 110 to będzie od 110, ale będzie pisać od 120 xD.

25 | 50 | 100 | 150 | 200 | 250 | 300 | 350 | 400 | 500 | 550 | 600 | 700 | 800 | 1000 | 1500 

>>> 15% Ostrzeżeń <<<

Nie wciskaj tego !

Opublikowano
locale_pl > locale > pl > item_proto

Ten plik musisz otworzyć, np. file archiverem i zmienić wpis w tej zbroi na 110 lvl.

Polecam Ci jednak do rozpakowania paker EterNexus (bez wpisów).

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Sorry że nie pisałem ale miałem problem ale już git. Wiedziałem że wina leży po stronie Clienta Ale nie wiedziałem że item_prot co leży w local_pl da się rozpakowac czyli po prostu Item_proto rozpakowac tak jak naprzykłąd root lub local tak??????? Tak uważam ale jeśli zle mówie to odrazu piszczcie 

Opublikowano

item_proto, to w locale musisz rozpakować extractorem do tego przeznaczonym, wyżej koledzy podali Ci programy do rozpakowania item_proto, i ja nazwę tego programu rownież podałem

"Jeżeli za­bałaga­nione biur­ko jest oz­naką za­bałaga­nione­go umysłu, oz­naką cze­go jest pus­te biur­ko?"  

-  A.Einstein

Opublikowano

Tak już dawno to zrobiłem tylko teraz problem z odelami zbroji poprostu ikonka zbroji jest tylko jak ja założe to jej nie widać gdzie wpisać te dane modelu i textury

Opublikowano

w root pliki z rozszerzeniem

.msm

-  A.Einstein

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...