Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mahou Sensou

MikvY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mahou-Sensou-wallpaper.jpg

Gatunek: Akcja, Fantasy
Tematyka: Magia
Możliwość obejrzenia: http://www.kreskoweczki.pl/mahou-sensou/

Opis:

Takeshi Nanase to zwyczajny licealista z mroczną przeszłością. Z powodu pewnych wydarzeń on i jego przyjaciółka z dzieciństwa, Kurumi Isoshima, muszą udawać, że są parą, ale poza tym udaje mu się prowadzić całkiem normalne życie. Jednak pewnego dnia na terenie szkoły znajduje nieprzytomną dziewczynę zwaną Mui Aiba, ubraną w mundurek, jakiego nasz bohater nigdy w życiu nie widział. To spotkanie raz na zawsze zmienia przeznaczenie jakie przypadło w udziale Takeshiemu. Mui wyjawia mu, że jest czarodziejką oraz przeprasza chłopaka, że przypadkowo jego także zmieniła w czarodzieja. Co wcześniej Takeshi znał jako jeden świat, tak naprawdę okazuje się dwoma – światem, gdzie żyją magicy oraz światem zamieszkałym przez normalnych ludzi. 

76561198041325734.png

Opublikowano

Postacie były klepane już setki razy więc pełno tu schematów dot. wszelakich zachowań i reakcji, chociaż muszę przyznać ta cała wojna jest dość oryginalna, gorzej z wykonaniem. Już nie chce mi się spojlerować bo i tak oglądam to głównie dlatego że nic lepszego nie ma, tak więc średnio interesuję się przebiegiem akcji:) Kreska jeśli chodzi o płeć żeńską przypadła mi do gustu, więc chociaż oczęta nacieszyć trzeba :D

Opublikowano

Mi tam się podoba, ale na malu widziałem ocenę 6 z hakiem, więc zgaduję, że tylko mi się to podoba xD

Akcja i żadnego romansu, jak dla mnie ok

s2c77Oa.png

Opublikowano

Anime całkiem spoko, tyle że trzeba oglądać po angielsku (zresztą jak już w większości serii), bo jakby się chciało czekać na tłumaczenie, to kolejne 3 dni z głowy.

Mi to tam problemu nie robi, ale akurat w Mahou od czasu do czasu się pojawiają słowa niezbyt używane w dniu powszednim, więc trzeba się domyślać z kontekstu. :P

Jedyne co, to tylko ten motyw złego brata był tak do przewidzenia, ale w ostatnich odcinkach jest kilka ciekawych zwrotów akcji.

436951440626370320491.png

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Pozwolę sobie podbić temat.

Moim zdaniem to jedno wielkie rozczarowanie, zmarnowany potencjał i ogólnie strata czasu.

Więcej w spoilerze, nie poruszam tematu fabuły ani nie zdradzam żadnych tajemnic więc w sumie można czytać.

xzF5nU7.png

Musiałem ściągać odcinki bo nigdzie w dobrej jakości online go nie było, no więc pobrałem.. W sumie za długo to się nie ściągało bo pliki po 100mb.

Po obejrzeniu zakończenia myślałem, że mi oczy na wierzch wypłyną. Jakież było moje rozczarowanie gdy się okazało, że straciłem ponad 6h spędzonych przed monitorem. Czasem żałuję, że twórcy robią ciekawy początek, a kończą naprawdę w tak okrutny sposób jak zrobili to w Mahou Sensou.

Normalnie po zakończeniu anime pliki video wrzucam do specjalnego folderu, który służy mi za taką półkę na trofea, ale w tym wypadku...

UaSDAED.png

Tylko tyle mogłem zrobić.

Z całego serca odradzam oglądania tego anime, niech was nawet nie zwiedzie wygląd głównej bohaterki..

animexolute-mahou-sensou-episode-1-subti

417711489342956987022.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...