Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dat Yasuo - Jak używać?!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Zagrałem już sporo gier na tym skrypcie, trochę kombinowałem w ustawieniach, ale wciąż mam problemy.
Nie mam zastrzeżeń do działania line clear (V) - znakomicie czyści linię (szkoda tylko, że się pod wierzę wbija,ale nauczyłem się to kontrolować i nie trzymam ciągle V tylko wciskam co jakiś czas.

Jeśli chodzi o konfikurację doszedłem do wniosku, że najlepiej działa "NearMouse - targetting" bo te pozostałe np "LowHp" czy "Priorytet focusa" działa beznadziejnie (mimo że mam wroga w zasięgu to yasuo biegnie za jakąś postacią do której nie mam zasięgu i pada od obrażeń innych wrogów)
Generalnie w Teamfightach sobie radzę i ogólnie jeśli chodzi o ofensywne granie jest w porządku.

Mam problemy w early game na linii:

Nie działa mi opcja Harass (A) - wcale nie używa auto Q. W momencie gdy użyłem już 2x Steel tempest (lasthitując miniony) i mogę wysłać WHIRLWIND we wroga - nic się nie dzieje. Wciskam "A" i mimo że wróg jest w zasięgu to mój Yasuo nie puszcza tego tornada. A jak kliknę spację to leci tornado i czasem nawet ult pod tureta :/

Opcja Flee też nie działa - gdy mam dookoła pelno minionów, chcę uciec i wciskam X to nic się nie dzieje.
Nie wiem jak uchronić się przed gankami, więc gram dość defensywnie przez co tracę sporo farmy.

Na randomach sobie radzę, ale jeśli chodzi o gry rankingowe to cisnę nim tylko wrogów używających skillshootów (Nida, Lux,Ziggs, nawet nieźle sobie radzi też z gragasem, katariną, veigarem i aatroxem)

Po tyłku dostałem już od Zed-a, Syndry (mimo że auto shield działa wyśmienicie). Bardzo ciężko też grać na cassio, fizza, lissandre, Morda, Orianne, Ryze.

Wszystko ładnie pięknie,ale nie widzę rezultatów.

Proszę o rady - bo słyszałem wiele dobrych opinii o tym skrypcie, że zamiast katariny można nim carrować w Goldzie, ale coś mi nie idzie.

Dość mam już katariny, zresztą w Silver I zaczynają się z nią problemy (counterpicki na midzie to nie problem, gorsze problemy sprawia mi Leona/Blitz/Janna na supp Vi/Jarvan jungle i jeszcze jakiś Top z CC a zazwyczaj dostaję cały komplet jak wale 1st picka :D

2ex0sgm.jpg
Opublikowano

Dzięki. Działa Ci/Wam to flee? Używaliście tego? Myślałem nad takim harasem - spacja (atak przez miniony) i flee (powrót do minionów) ale to flee coś nie bangla

2ex0sgm.jpg
Opublikowano

Flee mi działa. Po prostu skacze po fali minionów w celu ucieczki lub szybszego zregenerowania tarczy.

Ogólnie to Yasuo to bardzo dobry pusher więc musisz powstrzymać tą moc pushu i tylko last hitować i czekać na ganka. I nie pickuj Yasuo jak nie macie żadnego podrzutu w grze bo szansa, że użyjesz tornada w TFie jest wręcz zerowa.

Na tym skrypcie to gram defensywniej bo Yasuo jest słaby bez zmaxowanego Q (cooldowny potem są niższe - łatwiejsze fragi). Ja nic w ustawieniach nic nie przestawiłem prócz auto harrasu bo wkurzało mnie, że automatycznie rzucało tornado we wroga mimo, że wolałem wyczyścić falę.

Opublikowano

Można zmodyfikować Lane Clear tak, by sprawdzał czy minion do którego ma lecieć jest w zasięgu turreta, a jeśli jest to czy turret nie ma żadnego aggro (OnTowerFocus i OnTowerIdle), ale przecież Fuggi to superdev i powinien to ogarnąć (dev po 2 skryptach, serio?).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...