Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań dotyczących gry

xxXGAJOSXxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gram w lola od kilku dni i mam troszku pytań. 

Jeśli ktoś odpowie na jakieś, nie spamcie taką sama odpowiedzia kilka razy.

1.Grać postaciami z roty, czy kupić sobie jedną i grac ciągle nią ?

2.To raportowanie działa?, bo przez jedną runde zrywało mi neta i 3/4 nie byłem w grze. Spamili że report mam sie bać ?

3.W ile wbije 20 lvl [założyłem sie z kumplem że wbije]

4.Co kupić za te 400 rp co dostałem na start, jakiś dopalacz na pd ?

5.Jak budować runy, tak aby były jedna uniwersalne ??

6. Co tam jeszcze powinienem wiedzieć ?? Jakich błędów nie popełniać 

Daje Like :) 

175001456602037225492.gif

Opublikowano

1. Graj każdymi, nie ucz się grać 1 postacią bo innymi będziesz kaleczył. Każdą po trochu

2. Nie działa, w każdym razie raporty ssą ^^

3. Zależy ile grasz

4. Nic, zachowaj sobie

5. Poczekaj do 20 lv z runami, przed 20 się nie opłaca.

6. Nie fisiuj

Opublikowano

1. Graj każdymi, nie ucz się grać 1 postacią bo innymi będziesz kaleczył. Każdą po trochu

2. Nie działa, w każdym razie raporty ssą ^^

3. Zależy ile grasz

4. Nic, zachowaj sobie

5. Poczekaj do 20 lv z runami, przed 20 się nie opłaca.

6. Nie fisiuj

3. Dość dużo, z 6-7 h dziennie. zależy od dnia i pogody

6. Spalić fms na +9 w metku u kowala też trzeba umieć. Bo nie wiedziałem że istnieją bodzie. Chodzi mi o to czego mam nie robić żeby potem tego nie żałować :D Kupić jakąś postać albo coś 

175001456602037225492.gif

Opublikowano

1. Tak, opłaca się grać postaciami z rotacji

2. Nie wiem, tyle reportów dostałem i nie miałem bana :D jeśli wyskoczy ci dezercja 3 poziomu, to się pilnuj bo jesteś blisko bana :P

3. Zależy ile grasz, 6-7h dziennie? to dużo :D

4. Zachowaj sobie, jeśli będzie fajna postać na wyprzedaży, to sobie kupisz :D

5. Runy kupuj po 20 poziomie, zbuduj sobie AP i AD, tyle ci starczy

6. Przede wszystkim

NIE FEEDUJ

NIE OBRAŻAJ GRACZY, JEŚLI ZACZNĄ CIĘ WKURZAĆ:

TAB I IGNORE

SKUPIAJ SIĘ NA GRZE

ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0

AMD FX-8320E EIGHT CORE 3.5GHZ

SAPPHIRE RADEON 7850 HD

CRUCIAL BALLISTIX ELITE 2x8 GB DDR4

WINDOWS 7 ULTIMATE 64BIT

Opublikowano

AD1. Graj tymi z rotacji, a jak jakaś wyjątkowo Ci się spodoba to ją kup i "mejnuj" czyli ją wyskilluj. Postaw sobie cel - grać choć jedną grę, każdą postacią z rotacji :)

2.To raportowanie działa?, bo przez jedną runde zrywało mi neta i 3/4 nie byłem w grze. Spamili że report mam sie bać ?

AD2. Działa, ale jeżeli jesteś nowym graczem to ban na 1dzień, więc nic strasznego :)

AD3. Jeżeli dużo grasz i kupisz dopalacz to szybko.

AD4. Jeżeli zależy ci na fast EXP, to warto zainwestować w dopalacz, choć jak polecam jakiegoś skina z przeceny.

AD5. Strony na runy masz 2, więc robi się najczęściej AD i AP, ale z tym poczekaj do 20 lvl.

6. Co tam jeszcze powinienem wiedzieć ?? Jakich błędów nie popełniać.

AD6. Skupiaj się na dobijaniu minionów, trzymaj się z tyłu i nie goń jak idiota za fragiem, bo ktoś Ci zrobi plecy. Nie bij się pod wieżą przeciwnika :D

Opublikowano

1. Na początku graj postaciami z rotacji, w między czasie pozbieraj trochę "Punktów Zasług" (IP/PZ), jak już będziesz miał z 15 lvl i ok. 15k ip (IP = PZ), możesz zastanowić się nad kupnem jakiejś postaci która ci się spodobała, potem grać nią często by ją wymasterować. Tylko musisz pamiętać by uczyć się grać na każdej linii, każdej pozycji, i starać się nauczyć grać wszystkimi postaciami (champami).

2. Raportowanie działa, jednak rzadko się dostaje bany. Za leave możesz dostać jedynie od LeaverBustera (teorytycznie to za reporty też, praktycznie to rzadko dostaje sie ban za reporty za leave). Za to można dostać szybko zablokowanie na czat przez np. obrażanie. Zakładając oczywiście, że każda osoba pisząca "report" zrobi to. Tak naprawdę ludziom się nie chce reportować, albo zapominają się. Albo zrobiłeś jakiś ładny plejs i wygrałeś im grę, więc postanowili, że nie zreportują.

3. Jeżeli grasz 6/7h to powinieneś wbić w maksymalnie miesiąc, zależy też, jakie gry, ile trwają i czy wygrałeś.

4. Na twoim miejscu zostawiłbym je sobie na np. doładowanie rp za prawdziwe pieniądze (jak doładujesz za 840 RP to masz także +400 RP, które dostałeś na 3 lvl.)

5. Wbij 20 lvl, potem zastanawiaj się nad runami. Możesz sobie pozbierać na runy od np. 15 lvla. 

6. Nie obrażaj, nie wychodź z gier ponieważ ktoś cię zdenerwował, staraj się grać jak najlepiej, nie trolluj. Pamiętaj także, że każdemu zdarza się feedować, dlatego nie przejmuj się za bardzo gdy ktoś w twoim teamie ma 0/5/0 (jeżeli nie trolluje oczywiście) albo gdy ty masz 0/5/0 (jeżeli nie trollujesz). Jak już masz zamiar potrollować to tylko normale, czasami sam sobie na normalu trolluję by się odstresować (serio, trollowanie potrafi dawać ogromny fun z gry). 

Pamiętaj także, że tak naprawdę nie opłaca się kupować skinów, możesz je mieć za darmo dzięki programom typu mkjogo (tylko ty widzisz te skiny), albo np. z alienwarearena. Osobiście uważam, że lepiej sobie kupić champa i mieć nowe możliwości gry, niż kupić sobie skina i mieć szpan w lolu. No ale jeżeli podoba ci się jakiś skin a chcesz go kupić - droga wolna. Twoje pieniądze. 

Opublikowano

Gram w lola od kilku dni i mam troszku pytań. 

Jeśli ktoś odpowie na jakieś, nie spamcie taką sama odpowiedzia kilka razy.

6. Co tam jeszcze powinienem wiedzieć ?? Jakich błędów nie popełniać 

Daje Like :)

1.Graj różnymi postaciami na różnych liniach i staraj znaleźć się odpowiednią dla Ciebie linię na której czujesz się najpewniej ;)

2.Różnie, zależnie od tego ile raportów i za co dostaniesz, możesz za flame(obrażanie) dostać przykładowo blokadę na chat, a za afka możesz nawet bana na 3dni+ dostać

3.Zależnie od tego ile godzin grasz, i ile gier wygrywasz, także zależy od tego na co wykorzystasz pierwsze 400rp, na skina czy na boosty(dopalacze)

4.Ja na twoim miejscu zostawiłbym sobie, wymainował jakąś postać, dorzucił psc'ka za 20zł i kupił skina za 487x2 na wyprzedaży, ewentualnie jakieś boosty jak Ci się nie chce zbierać na jakąś postać, albo chcesz szybciej level nabić, ale głównie bym sobie zostawił na przyszłość w razie w ;)

5.Dopiero od 20lvl kupuj runki, ja mam takie: AD postacie - AD Quinty x3, Glyphy MR x9, Seal Armor x9, Marki x9 AD,;;;;; AP postacie - AP Quinty x3, Glyphy MR x9, Seal Armor x9, Marki AP x9 tak btw. na niektóre postacie dobre są marki przykładowo pod penetrację itd.

6.Staraj się nie flajmować, latać za killami, pograj z 200+ normali przed pójściem na rankedy, najwięcej hajsu i pd dostajesz na Aramach/Dominionach(Najszybciej się tam nabija), jak znajdziesz sobie odpowiednią dla siebe linię to wymainuj sobie tam kilka postaci... W razie co pisz PW to Ci postaram się pomóc ;)

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...