Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Format Vista

Hoistone666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę zrobić formatowanie z płyty, ustawiłem w biosie Boot CD i gdy uruchamiam ponownie wszystko śmiga aż do momentu gdy ma wczytać płytę.

Stoi w miejscu 2 minuty (nie słychać pracy napędu) i uruchamia się dalej, tak jak normalnie.

Gdy wejdę w mój komputer widzę że jest jakaś płyta mogę ją otworzyć i zobaczyć jakie są tam foldery.

Wcześniej robiłem formata za pomocą tej płyty nie wiem co teraz jest nie tak.

Co jest problemem ?

Czy jest możliwość ściągnięcia Windowsa, wgrania go na Pendrive'a i zbootowanie i instalowanie z niego ??

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

@up: wypakowuje iso na pendrive i mam foldery boot, efi, sources itp. i odpalam kompa ponownie z wsadzonym penem, wcześniej zmieniam w biosie by odpalal z pendrive czy jak ?

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Tak, jest plik setup.exe

Gdy mam zainstalowanego Windows Vista aktualnie to gdy odpale ten setup to co się stanie ? Nie wydaje mi się by był format.

ok odpaliłem, było czekaj i wyszła informacja że zestawy konfiguracyjne są uruchamiane tylko wtedy gdy są one z windows PE czy jakos tak

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Dobra, poczytałem na necie itp.

Nurtuje mnie tylko 1 pytanie jeszcze czy po nagraniu obrazu iso na pendrive, będę mógł po całej instalacji wykasować zawartość pen drive'a i używać go tak jak dawniej ?

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

A w biosie masz ustawiony rozruch z napędu DVD?

Opublikowano

Ok wiele kwestii zostało wyjaśnionych lecz mam jeszcze kilka pytań, i prośbę o odpowiedź na nie.

1. Posiadam aktualnie Win Vista 32bit Home Premium. Czy po zainstalowaniu Win 7 Home Premium, będę miał nadal dostęp do internetu ? Posiadam router i wcześniej zaraz po formacie internet zawsze był.

2.Który typ/rodzaj systemu najlepsza do użytkowania domowego, z przeznaczeniem głównie na gry oraz internet.

Starter 32-bit

Windows 7 Home Basic 32/64-bit
 Windows 7 Home Premium 32/64-bit
 Windows 7 Professional 32/64-bit
 Windows 7 Enterprise 32/64-bit
 Windows 7 Ultimate 32/64-bit

3. Czy przy instalacji nowego windowsa, będzie to win 7 instalowany na starym vista. Czy będę mógł utworzyć folder windows.old jak to robiłem kiedyś przy formacie ?

Jest to dla mnie ważne, ponieważ posiadam kilka dokumentów, plików muzyki których odszukiwanie na internecie ponownie byłoby uciążliwe.

4. Czy Win 7 jest stabilniejszy oraz szybszy od Win Vista ?

Posiadam 3GB ramu, procesor Intel Core 2 Duo 1,8Ghz i kartę GeForce 240GT

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

@up: Rozumiem, że będzie pytanie o utworzenie folderu windows.old tak jak to było przy starych formatach.

A co w sprawie internetu ?

I lepiej wybrać Home Premium czy może Professional ??

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

czym się tak szczerze różni 64bit od 32 i czy 64 bit nie obciąży mi czegoś i czy nie będzie problemów z prockiem itp ?

@edit:

Ok, poczytałem i nie trzeba odpowiadać.

Ponadto sprawdziłem i mogę zainstalować u siebie system 64bit.

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

twój procesor musi obsługiwać architekture 64 bit dla 64 bitowego systemu

32 bit - obsługa do 3,25gb ramu

64 bit - brak tego limitu

BÓG = CZŁOWIEK

Opublikowano

To i tak przy moich 3GB ramu nie będzie różnicy między 32bit a 64bit ? Czy może nadal niektóre programy itp, uruchamiane będą z większą szybkością/płynnością ?

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

nie, masz rzęcha więc zostań przy tym co masz czyli x32 i windows premium

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Ok z pendrive'a tez jakos cos nie wychodzi :/

Ustawiłem w biosie USB-FDD i nic nadal odpala się normalnie system -.-

Odpaliłem po prostu sobie setup z poziomu kompa i da rade tak zrobić, pokazuje się instalator lecz tutaj moje pytanie czy na 100% utworzy mi się windows.old, podczas odpalenia instalatora przy włączonym komputerze chodzi mi tu o to że siedze na kompie i z tego poziomu odpalam a nie podczas uruchamiania

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

jeżu , instaluj to się dowiesz

w każdym bądź razie osoba myśląca i umiejąca czytać nigdy nic nie straci z danych  przy takiej instalacji

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...