Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Sion

nevada87

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sion - postać, którą niedawno kupiłem. Opiszecie mi tą postać, jakie itemy na niego setować i w ogóle czy opłaca się nim grać.

Z góry dzięki.

Opublikowano

Jężeli sion na topa to tak:

- maksujesz e <bierzesz jako 1 skill>

- drugie d maksowania to w <tarcza>

- na sionie ad warto maksować i używać ulta do pushu i do walk <dużo life steala, speed atak, leczysz sojusznikow w okolicy atakami>, pod ap siona to jest skill bezsensowny <jak dla mnie>

- Złóż na nim głównie speed atak, i coś pod tanka, gdyż dzieki e masz dużo ad już na samym starcie

Proponuję:

- Tabi/berserki zależy od  linii

- Ostrze zniszczonego króla

- Widmowy tancerz

- coś z maną <np. rękawica>

- plemienka lub oblicze ducha

- jeżeli jest ciężko to coś tanky, a jeżeli jest spokojnie to możesz złożyć hydre/krwiopijca

"Największym szczęściem jest określić

wroga, przygotować wszystko, zemścić się, a

potem pójść spać." ~Josif Dżugaszwili

Opublikowano

Ja zawsze grając sion'em idę nim na górną linie - AD.

Zawsze do 6lvl spokojnie skupiam się na CS.

Wysoka farma da ci duzą ilośc HP, a dzięki temu wyprzedzisz swojego przeciwnika w statystykach.

Grając na topie wybieram się z GHOST'em i TELEPORTEM. Teleport daje mi w każdej chwili znaleźć się w team fight, a przy okazji mogę sobie spokojnie pushować linię.

Maksuję R>E>W>Q

Mój full-build to :

- Hydra

- Statikk Shiv

- Warmog

- Spirit Visage

- BC

- Mercury/Tabi/Swiftness'y

Ewentualnie pasują na niego także :

- BORTK

- IE

- LW

- GA

- TF

Szybkie złożenie w early attack speed da ci ogromną przewagę, gdyż swoje AD uzyskasz z pasywy.

Sion jest bardzo efektywny w późniejszej fazie gry, a jego ulti jest naprawdę super.

Ten champion powinien dać sobie radę z takimi postaciami jak : Cho, Udyr, Aatrox, Tryndamere, Garen.

Czy się nim opłaca grać ?

Hmm. Dla jaj sobie załatwiłem konto w brązie to spokojnie wygrywam nim sam gry. Przez wiele osób jest to nie doceniany pick, lecz potrzebuje on reworku. Nie radzę stawiać na niego za bardzo. Nie jest on dobry na dzisiejszą metę, gdzie w praktycznie każdej grze widzimy Rene albo Trundla. Wypróbuj sobie go na normalach.

graphic.png

Potrzebujesz pomocy ?

Napisz, spróbuję ci pomóc !

Opublikowano

Tu masz racje. Ciągle trzeba grać tymi samymi postaciami, gdyż zdecydowana osób gra małą grupą champów. Ale na takim normalu bardzo przyjemnie jest pograć czymś "świeżym". Spróbuj zagrać sobie takim GAlio, epicka pasywa i jak masz dużo ap to zakładasz tarcze i wrogi dmg cb leczy ;d

"Największym szczęściem jest określić

wroga, przygotować wszystko, zemścić się, a

potem pójść spać." ~Josif Dżugaszwili

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...