Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Karta graficzna GTX 660 Ti - problem z temp.

Spartakus97

Pytanie

Opublikowano

Witam, zainstalowałem ostatnio nowy sterownik do karty graficznej. Przedtem było wszystko w porządku, temperatura pomiędzy 32 a 49 stopni. Od momentu instalacji nowego sterownika borykam się z problemem przegrzewania się tejże karty. Po pierwszym uruchomieniu w ciągu dnia karta ma "tylko" 55 stopni ( komputer nie był używany od ok. 12 godzin, nie stoi przy oknie/w słońcu/przy kaloryferze ), po paru minutach pracy wiatraki chodzą na 100% możliwości, aby utrzymać temperaturę maksymalną nie przekraczającą 75 stopni. Nie jest to normalne więc zwracam się do Was forumowiczów z pytaniem czy sterownik mógłby wywołać taki problem. Może nie zainstalowałem go poprawnie? Czy wrócić do poprzedniej stabilnej wersji sterownika, na której nie występował u mnie ten problem? 

Co robić? :>

post-967960-0-24415700-1394719885_thumb.jpg

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Usunąć całkowicie sterownik z pc zanim zainstaluje starszy sterownik? Pobrałem już poprzednią wersję. Z kurzu wyczyściłem przed chwilą, pc nie jest na tyle stary aby wymieniać pastę. 

Ok podczas instalacji zaznaczyłem wykonaj czystą instalacje, usunęło stary sterownik i.. Temperatura spadła prawie od razu do 55 stopni, teraz się chłodzi.. Jak zainstaluje stery dam znać. 

A więc temat do zamknięcia. Starsze stery pomogły.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...