Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer a FPSy

siodmyrejon1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, przy obniżonych detalach i niskiej rozdzieloczości fps skaczą mi między 5 a 20...

Specyfikacja:

Laptop, Packard Bell, i5 2,4ghz, nvidia 540m (512mb), 8GB RAM

Probowałem już gamebooster'a a w zmienianie prioritetów menedżera zadań nie mam zamiaru sie bawić...

Znacie jakiś dobry sposób ?

Z góry dzięki...

Opublikowano

Dla porównania:

Intel core 2 duo e5400 2,7ghz

GTX 260 golden sample 896mb

2gb ram

Win 7 64 bit

I gra chodzi w 35-40 fps w miastach.

Twój problem polega na tym że to laptop. Nic nie zdziałasz

Opublikowano

To musi być coś z grą sam nawet do gry nie mogę wejść 0fps na każdych ustawieniach

Sprzęt

CPU: Intel Core 2 QUAD Q8200 2,33Ghz

RAM: Goodram 2x 2GB DDR2 800mhz

MOBO: Gigabyte GA-G31M-ES2L

GPU: HD7750 1GB DDR5

HDD: Samsung Spin Point 500GB 7200 SATA 16MB/Przenośny 250GB

PSU: Corsair 450W

NAPĘD: DVD-/+RW:Samsung SH-S202N SATA

CASE: Carbon

@Edit Teraz patrząc to zależy od serwera np wejdę długie ładowanie i jest do 40fps na low-medium

Opublikowano

Trzeba liczyć się z tym, że ta gra jest źle zoptymalizowana, ale to już było wałkowane milion razy.W moim przypadku gry, które na moim kompie praktycznie nie powinny chodzić, radzą sobie lepiej niż Warz. Mam stacjonarkę i laptop. Podzespoły laptopa są zdecydowanie nowsze niż w blaszaku, ale laptop szału nie robi. Mam porównywalnie taką samą wydajność co mogłoby się wydawać nie do pomyślenia.

Ja osobiście nie mam co od siebie dodać. Zobacz czy jakieś procesy obciążają sprzęt, zainstaluj najnowsze stery, wszystko poustawiaj na wydajność i tyle. Nie da się nic więcej z tego wyciągnać, gdyż gra nie pozwala modyfikować plików manualnie. Nie ma configów, nie ma nic. Z gówna bata się nie ulepi.

Opublikowano

512mb karty graficznej  Laptop nic nie zrobisz zostało kupić komputer

Co ma pamięć karty graficznej do tego ?

Może masz ustawione, że laptop korzysta z integry a nie dedykowanej karty graficznej ?

Opublikowano

Co ma pamięć karty graficznej do tego ?

Może masz ustawione, że laptop korzysta z integry a nie dedykowanej karty graficznej ?

Jeśli chodzi o ustawienia nVidi to w głównym panelu mam zmienione opcje na "wydajność" i podpisałem grę do karty nVidi.

Podstawowe pytanie.

Sterowniki do grafiki sa? Jak nie to instalowac.

W sumie to nie zainstalowałem jeszcze update'u 335.23...zainstaluję to napisze.

P.s

Sprawdziłem sposób z Razer Game Booster'em i rzeczywiśćie w małym stopniu polepszyło to płyrnność gry..

Edit:

Zaktualizowałem stery. FPS bez zmian...

Opublikowano

Jeżeli mogę dołącze się do tematu ja mam mały problem.

Mój Komputer to :

CPU: Intel core 2 duo e8400 3.0 ghz/ drugi rdzen 3.28ghz

GPU: GeForce 8800 GTS 640mb

Ram : 4gb 

płyta główna : FOXCONN

Mój problem polega na tym że klikam zagraj włącza się Warz i Strasznie długo pisze ,, loading file data" 

i stoi czerwony pasek w miejscu.Wcześniej wszystko grało.Dodam też że jak wyłącze pare razy i włącze to już się załaduje ale ten pasek który jak wybiore serwer i wchodze do gry jest mały bardzo mały i bardzo powoli sie ładuje nie załaduje się na 100% 

POMOCY  PrOSZĘ POMÓŻCIE 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...