Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymiana pasty + " push - pinów "

Pikusiowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Po zakupie nowego sprzętu, dotarł on do mnie z " zerwanym " radiatorem z procesora, a co za tym idzie jest do wymiany pasta. Jest to boxowe chłodzenie intela i brakuje tam również 2 push - pinów. Pytanie do Was - ile zapłacę za wymianę pasty i dokupienie push - pinów w jakimś serwisie, który się tym zajmuje? Wiem, że na YT jest milion takich poradników, a nałożenie pasty to pikuś, ale wole mieć pewność, że robota została wykonana fachowo. ;) Tak więc prosiłbym o wstrzymanie się z komentarzami " kup pastę i nałóż " - mi chodzi tylko o koszt takowej wymiany w serwisie. Czy przekroczy to 50 zł? Z góry dziękuję. :)

TErqQ.png

Opublikowano

Nóżek nawet nie wymieniaj, lepiej już wyjdziesz kupując np. Spartana/Fera Pro. 

Koszt wymiany pasty zależy od serwisu ale na pewno licz 25zł lub więcej w przęciętnym serwisie.

Opublikowano

No okej, ale chciałbym używać komputera w międzyczasie kiedy zamówie inne chłodzenie, to zamiast push - pinów mogę użyć czegoś innego?

TErqQ.png

Opublikowano

Ustaw komputer tak, żeby chłodzenie nie odlatywało. Weź jednak pod uwagę HDD, żeby nie dostały po dupie. 

Pushpiny kosztują na allegro tyle, co całe chłodzenie BOX ;)

Opublikowano
Po zakupie nowego sprzętu, dotarł on do mnie z " zerwanym " radiatorem z procesora

Na gwarancję odeślij, to wina przewoźnika lub techplanet, powinni wymienić lub przynajmniej za dopłatą coś lepszego dać.

Opublikowano

Po rozpakowaniu komputera i dojrzeniu usterki wykonałem telefon do ich kuriera, że sprzęt uległ zniszczeniu podczas transportu, po czym on odparł, że to nie jego wina i paczka podczas transportu mogła się uszkodzić na skutek jazdy po nierównej nawierzchni. Nie chcę się już kłócić bo i tak nie wyjdzie na moje a odsyłając komputer na gwarancje będę na niego czekał 2 tygodnie .. Temat do zamknięcia - wymienie pastę i pokombinuje, żeby chłodzenie jakoś się trzymało. ;) Dziękuję!

Jednak @EDIT:

Orientuje się ktoś czy w salonach zajmujących się naprawą komputera dostanę nowe BOX'owe chłodzenie Intela? :x Jeśli tak, to czy jest ktoś, kto to kupował i ile na to poszło? Na Alledrogo widzę po 25 zł z przesyłką, więc chyba do 30'tki powinienem się zmieścić? ;p

TErqQ.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...