Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Znowu afk....

blazej2222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Chce wyjsc z bronzu i mam olbrzymi problem, bo 4 razy pod rzad w naszym teamie byl afk.Dzis aatrox najpierw nafeedowal wukonga a potem poszedl afk.Co mozna w takiej pechowej sytuacji zrobic?Jak np. biore mida i nasz tank pojdzie afk to chyba nie pojde kassadinem pod tanka.Co zrobic jak ktos wyjdzie?Pozdro

Opublikowano

rób kassadina jak go robiłeś i zacznij myśleć. 4v5 to jeszcze nie katastrofa, szczególnie w brązie. Najważniejsza jest komunikacja i wizja, a w tfie zdjęcie dpsów.

sygna.png

Opublikowano

Jeśli jeden jest AFK, to i tak idzie wycarrować grę, ale kiedy już kolejnych dwóch zaczyna odwalać manianę na linii, to lepiej dać surrender, bo i tak nie wygrasz 2v5. Nic nie zrobisz, nawet raportowanie ich nic nie pomoże. Po prostu graj, aż do końca. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Brąz jest łatwy,co najpierw musisz zrobić to nauczyć się w pełni last hitować,pamiętaj że ok. 20 farmy-1 kill,więc jeśli inni gracze będą słabo farmić(bo będą w brązie) to Ty zdobywając przewagę w minionach masz lepsze itemy,do tego próbuj w early dominować swojego lane.

Opublikowano

@3xUP
Tylko to niemozliwe jak wukong ma dziesiec na 0 bo go aatrox feednal i potem wyszedl.Zreszta oni mieli taki team... Kayle, yi ,Wukong z 300 AD , Vayne i lux A my afk aatroxa ,Kassadina,Mundo,ashe i sone.Chcemy zdjac mastera/vayne kayle rzuca ulti i enemy quadra kill

Opublikowano

Nawet w takiej sytuacji musisz starać się last hitować i niemiłosiernie obijać enemy team swoimi skillami, inaczej w ogóle nie będzie szans na wygraną. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Jeśli dobrze grasz to wykerujesz drużynę. Jak grasz na tym midzie to czasem mozesz pójść na topa/bota zgankować, nie czekaj na teamfighty.

Opublikowano

Jesteś hujowy. Tyle. Piszemy tutaj o carrowaniu a ty pewnie masz z 60 farmy w 20 min. Prawda jest taka ze jesteś tam gdzie zaslugujesz być.

Jedyne co Ci pomoże to dobry kolega do duo ew. Boosting

Opublikowano

@3xUP

Tylko to niemozliwe jak wukong ma dziesiec na 0 bo go aatrox feednal i potem wyszedl.Zreszta oni mieli taki team... Kayle, yi ,Wukong z 300 AD , Vayne i lux A my afk aatroxa ,Kassadina,Mundo,ashe i sone.Chcemy zdjac mastera/vayne kayle rzuca ulti i enemy penta ki

Pentakill z afkiem w enemy. Pozdro

Don't touch me, bitch I'm famous

Opublikowano

Jest pewna stronka - coś jak LoLKing - op.gg (dane tylko dla serwera koreańskiego)
Można tam odnaleźć różne przydatne statystyki. Na ile prawdziwe - nie wiem, aczkolwiek Leave ratio (ilość afków i dc) w brązie jest najwyższe i wskazuje na 1.17% wszystkich rozegranych gier. Dużo? Mało?

Kiedy ktoś idzie afk, to starasz się grać normalnie. To, że tank wyszedł, nie znaczy że masz budować Kassadina pod tanka i być ogólnie bezużyteczny, a budować go pod obrażenia i zburstować wrogiego ADC na Combo, dzięki czemu walka z 4vs5 robi się 4vs4 w ułamku sekundy. Potrzeba mądrych zagrywek. Roamowania itp.
Zastawiania pułapek i baitów. 

wikmk9.jpg

Opublikowano

Brąz jest typową ligą gdzie grę musisz sam wygrać,najlepszą metodą jest wziąć jakąś mocną postać typu akali,fizz,jax(coś co jest w stanie zburstować szybką championa) i nie patrzyć na resztę teamu tylko farmić. Zazwyczaj pomaga opcja ignore na wszystkich.

Opublikowano

4v5 dacie jeszcze rade, rozumiem cię,kiedy wychodziłem z brązu miałem podobna sytuacje, brązy się nie znaja... kup jakąś postać której rzadko się używa np. Sejuani, dobra w jungli i na topie, brazy nie wiedza jak na nia grać, lub Swaina, tez dobry. jego ult rozpierdala w tf, możesz jeszcze Viktora. Polecam Sejuani, zaje.. postać :) albo Heracima, zbudujesz tą postać to sam wygrasz mecz.

Jeżeli chodzi o "umysł", że tak napiszę to zrób taktykę, opracujcię ją w teamie, nie poddawajcie się i nie lecćie na hama, Taktyka i wardy w jungli to podstawa....

Słowo ‘Bóg’ jest dla mnie niczym więcej niż wyrazem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są ponadto dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić.Albert Einstein

Opublikowano

Tak każdy pisze łatwo wyjść z brązu jak nie fiduja 4/12 albo 1/20 to powodzenia i tak 3 razy z rzedu chore to jest a riot nic z tym nie robi i w dodatku to sa POLACZKI!!!!!!!!!!!!!!! 

Opublikowano

Radzę Ci się nie przejmować afkami.

Graj, rób swoje i tyle.

Jak nie wygrasz tego meczu, to będzie następny ;-)

Jeżeli nie chodzisz afk i grasz normalnie to szansa na owego afkera/trolla w drużynie przeciwnej jest większa, a to raczej działa na Twoją korzyść.

W brązie wystarczy dobrze farmić i już w late będziesz mógł coś ugrać, bo staty k/d to nie wszystko.

Opublikowano

Ja z kolegami mówimy na to tydzień noobów bo co 2gą grę [6 osób każdy grając solo] spotyka afk.

Nic nie poradzisz, graj, teraz trzeba liczyć na szczęście [0afk i ogarnięty team]

Odkrywca
Opublikowano

Jesteś hujowy. Tyle. Piszemy tutaj o carrowaniu a ty pewnie masz z 60 farmy w 20 min. Prawda jest taka ze jesteś tam gdzie zaslugujesz być.

Jedyne co Ci pomoże to dobry kolega do duo ew. Boosting

Ty to musisz być w challengerze i po 10 minutach masz 300+ farmy, nie zapominając o 3 pentach podczas jednego rankeda. 

Puknij się w czoło, zanim coś napisz. Nie każdy musi być dobry od samego początku w jakąś gre.

Wiem, że jesteś z bronzu, ale spróbuj pobawić się wardami. Gra w brązie trwa po 40 min i minimum killi to 40 wiec masz dużo czasu.

Zafunduj sobie wizję, bo w bronzie ludzie lubią grać solo. Zmobilizuj drużynę i spróbuj kogoś złapać przechadzającego się po waszej jungli. 

I pamiętaj, staty nie są najważniejsze. Graj by mieć z tego przyjemność, a na pewno zaczniesz wygrywać i wyjdziesz z tzw. 'elohell'

Opublikowano

Pierdolicie. Niby brąz jest łatwy, a to gówno prawda. Ja tam już dawno platyna ale jak w brązie byłem to widziałem sporo graczy, którzy ogarniali i dziś spokojnie mogę powiedzieć, że smurfowali. Tam jest tyle niemieckich czy ruskich smurfów, że głowa mała.

Niby da się wykerować grę ale chyba nie zawsze dostaniesz swoją linie w goldzie+ a co dopiero w brązie, tam gdzie ludzie "potrafią" grać tylko top lub mid. No dobraa teraz nawet jungle biorą bo jest banalnie prosta w s4.

Pickuj bolowe postacie i tyle.

Opublikowano

rób kassadina jak go robiłeś i zacznij myśleć. 4v5 to jeszcze nie katastrofa, szczególnie w brązie. Najważniejsza jest komunikacja i wizja, a w tfie zdjęcie dpsów.

Wizja w brązie jak i komunikacja nie jest wcale taka ważna, łatwo jest wygrać samemu grę, zwłaszcza na brązach, tam praktycznnie nic nie obowiązuje prócz flame'u.

Pierdolicie. Niby brąz jest łatwy, a to gówno prawda. Ja tam już dawno platyna ale jak w brązie byłem to widziałem sporo graczy, którzy ogarniali i dziś spokojnie mogę powiedzieć, że smurfowali. Tam jest tyle niemieckich czy ruskich smurfów, że głowa mała.

Niby da się wykerować grę ale chyba nie zawsze dostaniesz swoją linie w goldzie+ a co dopiero w brązie, tam gdzie ludzie "potrafią" grać tylko top lub mid. No dobraa teraz nawet jungle biorą bo jest banalnie prosta w s4.

Pickuj bolowe postacie i tyle.

Trafisz raz na 10 meczy smurfa, wiem to, ponieważ widziałem gry mojego kolegi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...