Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie - Jakie pliki serwerowe polecacie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was jestem ostatnio zacząłem sie interesować tworzeniem serwerów metin2 i otóż przeglądając pliki serwerowe do metin'a nie które wydawały sie po prostu trudne do dopalenia że tak powiem :)

i teraz ja z pytaniem do was jakie byście polecali pliki serwerowe dla takiej osoby początkującej tak aby nauczyć sie wgrywać bronie questy itp

z góry dziękuje i pozdrawiam ShouBee

Opublikowano

Jeśli chcesz się na razie tylko uczyć, to nie ma znaczenia jakie pliki serwerowe wybierzesz.

Jednakże, popieram UP'a i polecam terenza. Jeśli chcesz się przy okazji pobawić z dużą ilością paintowego, Xenoxowego EQ, to polecam RyKoX'a, równie dobrze, możesz się pobawić z plikami derina, mają bugów TROCHĘ, są dość ubogie, ale jeśli Twój cel to na razie tylko nauka, nie tworzenie serwera, to raczej problemu nie ma. 

Pozdrawiam.

5y6tk3.gif

Opublikowano

@Topic

Pracuj na plikach teranza, wszystkiego tam nauczysz się sam, są to czyste pliki jak z metin2pl .

@UP

Na RyKoX jest dużo ekwipunku i trochę bugów - Nie polecam

Natomiast Derin, te pliki to jeden wielki bug . - Nie polecam

DPFt2G3.png

Specjalista
Opublikowano

Tak jak up polecam pliki kociola,czyściutkie pliki bez zbędnych rzeczy.

Brak questów,jedynie co musisz tam spolszczyć item_proto i mob_proto w navicacie,ale z tym problemów nie będziesz miał,lub wystarczy wgrać czystą bazę :).

No i dodatkowo trzeba tam zainstalować apatche22/php jak kto woli. 

Pozdrawiam i powodzenia. 

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

Pliki Terenza są dobre, nawet bardzo dobre jednak lepsze są pliczki od kociołka. <3 

''Ćpam życie całe życie - jest po prostu kurwa zajebiście''

tzRj48l.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...