Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam]Minecraft - Hamachi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam otóż taki problem. Chcieliśmy z kolegami razem pograć w Minecrafta przez hamachi. Jednak wystąpiły pewne problemy.

Nie mamy legalnego MC tzn wersji 1.7.5. Pobierałem starsze wersje +pliki typu minecraft server.exe/minecraft server.jar Jednak zawsze był jakiś błąd.

Nie widziałem żadnych nowszych poradników do starszych wersji, więc pliki które ktoś uploadował już nie istnieją.

Kieruje więc prośbę, czy może ktoś wrzucić linki do MC+do plików które posłużą mi do postawienia gry, może ktoś korzysta/ł. Byłby, bardzo wdzięczny, ponieważ szukam i nic nie ma [pewnie słabo szukam] a chcemy z kolegami zagrać sobie prostą gierkę 4fun.

Opublikowano

Chciałem jeszcze zapytać, czy jeśli wyłączę server to później gra leci od nowa? I czy nie ma możliwości save'u czy czegoś takiego?

Opublikowano

Gdy wyłączysz serwer MC przez konsole (komenda /stop, w konsoli "stop") to mapa i pluginy zapiszą się. Jeżeli zamkniesz konsole krzyżykiem, to niestety nie. :)

Everybody lies

uSQEFZv.png

Opublikowano

I nie działa :/

Pierw odpalam serwer, ale nic sie wgl nie wyświetla w "log and chat"

o0b2f1.jpg

W pliku server ustawiłem IP z hamachi.

Potem chce wejść na server [server odpalony]:

v7z8ze.jpg

Wgl nie wyszukuje :/. Ktoś wie jaka przyczyna?

Opublikowano

Chyba rozwiązałem :p. Nie wyszukuje mi servera samo, musze ip wpisać dopiero wtedy widać. Dzięki za pomoc, prosiłbym jednak o nie zamykanie tematu.

Opublikowano

Widzę forum wróciło, więc mogę szukać odpowiedzi dalej.

Niby wszystko działa, chciałem zapytać od czego zależy renderowanie terenu? Internet, komputer czy sama wersja MC lub może ustawienia.

Chciałem zapytać czy ktoś ma lub wie skąd pobrać mapki do survivalu lub seedy [chodź nwm czy seedy można dodać do servera na lanie :/].

Chodzi mi o takie mapki na których nie ma za dużo wysp, jest jeden duży teren, drzewka,jeziorka, gdzieś jakaś pustynia,  jednak w większości wole lasy/jungle.

Chciałem także dopytać się od czego zależy jaka mapa się tworzy? Od wersji MC czy jakieś inne czynniki? Ponieważ na różnych wersjach MC w trybie singleplayer tworzyły mi się różne mapki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...