Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sunwell czy Atlantiss ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie pomóżcie, mam dylemat. 
Chciałbym się nauczyć grać w wowa szukam jakiegoś serwera gdzie mógłbym wbić sobie spokojnie maksymalny poziom by móc poznać tą grę pod każdym kontem, a na trialu jest max. tylko 20 lvl. .Po jakimś czasie zacznę grać na globalu (Mam taką nadzieję). Który serwer wybrać ? Sunwell czy Atlantiss ?

A może jakiś inny ?

%C3%9Foniek_euw_238_1_nozg.png

Opublikowano

Przedstawie ci oba serwery.

Sunwell 3.3.5A.

Plusy.

Duży online.

Content praktycznie dostępny.

Choć ostatnio była spina do Xinefa, że nie dodali w terminie Ruby Sanctum i Gunship Battle.

Na brak PvP i PvE nie masz co tam narzekać.

Bez problemowe expienie.

Minusy.

Premium pointy za które kupujesz instant fly pathy itp.

Restart sezonu arenowego na WOTLK co według mnie jest głupotą ale jak kto woli.

Hejtowanie na worldach Sunwella się między sobą nawzajem, no przynajmniej ja to pamiętam.

Atlantiss 4.0.6

Plusy.

Jedyny póki co realm CATA w Polsce.

Odbugowany gdzieś na 65% jeśli o content  CATA chodzi.

Minusy.

Administracja i faworyzowanie poszczególnych graczy czy gildii.

Olewka z strony Emteca w sprawie administracji.

Straszenie banami za krytykę serwera.

Serwer ogólnie to mieszanka Nexusa, Bloodworlda i wielu innych które kiedyś istniały. Co powoduje że mieszanka wybuchowa.

Bugi czasami są ignorowane nawet przez rok czasu. Dowodem na to niech będą wpisy na ich bugtrackerze.

Opublikowano

Grałem na sunwellu i nie polecam . Gm-owie prowadzą prywatne postacie . Jeden z Gm-ów ustawiał areny ( za co jest perm ban ) i dostał nagroda za sezon ( pierwsze miejsce ) i bana nie ma . Sunwell dobry serwer , ale co z tego !? Pamiętam jak weszło icc - ponad rok temu wtedy to było coś , kij że 3 bossy , ale serwer sie rozwijał . Teraz co ? Nic . Każda gildia idzie na masówka , nikt nie gra z zajawki ... Ja nawet przerzuciłem sie na atlantissa , ale nie podeszło mi cata i przestałem grać . Jeżeli Sunwell zrobił nowy realm zaczynając od Deadly i Naxxa to myślę , że dużo osób by grało . Na ten moment brałbym Atlantissa .jest polską firmą . Może , jezeli WoW będzie Free2play i będzie język polski to coś sie ruszy .

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Sunwell stał się się tylko maszyną do zarobku dla administracji. Administracja już nie ma takiego podejścia do serwera jak kiedyś. Atlantiss według mnie teraz jest najlepszym polskim serwerem gdyż administracja zna się na rzeczy i ma zapał do pracy.

simply.4557.gif

Opublikowano

Sunwell stał się się tylko maszyną do zarobku dla administracji. Administracja już nie ma takiego podejścia do serwera jak kiedyś. Atlantiss według mnie teraz jest najlepszym polskim serwerem gdyż administracja zna się na rzeczy i ma zapał do pracy.

Ale podejście administracji Atlantissa do graczy wymaga sporo poprawek. Ja wczoraj już całkowicie zrezygnowałem z gry w WoWa i na tym serwerze, gdyż w Hell Unleashed najlepszej gildii ally swoją drogą. Był konflikt oto, że jedni pochwalali administracje za to co robią, a inni potępiali to co robią.

Usuwanie skarg na graczy z Dies Irae, grożenie banami na 31 dni za krytykę serwera.

No thanks...

Co z tego że serwer odbugowany w miarę, jak większość w administracji nie przekracza nawet 18stego roku życia? Daj dziecku zabawkę, to jak nie wyjdzie coś w szkole to wyżyje się w WoWie i pobanuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...