Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Raty. jakie ustawić ? + stałe bonusy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Z góry przepraszam za to, że temat nie do konca pasuję do dej kategorii, ale nie mam za dużo czasu i chęci w tej chwili szukać najbardziej odpowiedniego więc prosiłbym o przeniesienie co najwyżej.

Moje pytanie to jakie raty polecacie ustawić na serwer hard/medium ? tylko nie piszcie mi 200%/300% tylko jakbyście mogli zarzucić gotową tręścią do zapytania mysql już z ustawionymi ratami (exp,yang,drop)

2 pytanie.

potrzebuje dobrego poradnika jak dodać stałe rzeczy do gry takie jak podnoszenie yangów, 3sloty w depo itp.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

1.  

UPDATE player.mob_proto SET exp=exp*X , gold_min=gold_min*X , gold_max=gold_max*X ;

W miejsce X, wpisujesz ilukrotnie ma się zwiększyć exp, minimalny drop yang i maksymalny drop yang ze wszystkich potworów w bazie.

Co do określenia rat, to nie ma sensu narzucania Tobie, ile powinny wynieść. Jeśli chcesz 200, to w miejsce X wpisz 2, jeśli 300 to w miejsce X wpisz 3.

Co do rat dropu, one nie są ustawiane poprzez bazę danych, musisz je indywidualnie ustawić w pliku mob_drop_item.txt w sftp. 

2. PhoEnix9332 wyjaśnił tutaj: 

http://www.mpcforum.pl/topic/1075476-pytanieodnosnie-3-reki-i-powiekszonego-skladu-na-start/#entry9323537

Pozdrawiam. 

5y6tk3.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...