-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
sebasku
sebasku
Witam,
Mam taki problem, otóż zakupiłem w niedzielę laptopa Asus R510C i wydawało mi się, że wszystko pięknie działa, otóż nie...
Nie mogę się prawie nigdy połączyć z siecią wifi która na laptopie Asus z W7 SP1 i na drugim laptopie Lenovo z W7(pojechał do Krakowa wraz z bratem ^.-) sprawuję się bez problemów. Głównym moim problemem jest to, że czasem uda mi się połączyć z wifi i działa, ale często też wtedy po paru minutach wyrzuca mnie i też na Asusie. Drugim problemem który doskwiera mi jeszcze bardziej to problemy z połączeniem się z siecią wifi, po prostu gdy się łącze do wifi moja karta na Asusie czasem się na chwilę wyłącza, a potem włącza, czasem nie wyłącza, i nawet jak się nie wyłączy to praktycznie zawsze wyskakuje błąd "Nie można się połączyć z tą siecią"... Jednak jak pisałem wcześniej czasem udaję mi się połączyć, ale prędzej czy później i tak mnie wyrzuca czy po kilku lub też kilkudziesięciu minutach. Sieć wifi została założona na starym routerze który ma około 8lat(za czasów internet solution w tarnowie). Jak pisałem(chyba) wcześniej na innych laptopach wifi śmiga bez problemów a na moim nie... Powiem dodatkowo, że wifi nie działa też na moim telefonie z wifi+android(w szkole mi działa wifi na telefonie ^.-) ani na telewizorze LG, dlatego też podejrzewam, że może to być wina dosyć leciwego już routera... Mój router to TP-LINK TL-WR340G. Odrazu powiem też, że jest wyłączona filtracja mac(jakoś tak). Zamieszczam też screeny z ustawień routera zapakowane w rar, jak ktoś poda mi stronkę na PW to mogę dorzucić skan. Powiem też, że ip teoretycznie przypisuje właściwe bo jest X.X.X.5 X.X.X.6 X.X.X.7 a mam ustawione od 5 - 190 bodajże
Router Ustawienia wifi 1.rar
Router Ustawienia wifi 2.rar
Router Ustawienia wifi 3.rar
Z góry dziękuje za pomoc...
@@
Jakby co, to mogę podać też nazwę karty wifi w laptopie co ma w8, sterowniki aktualizowałem najnowsze, ściągałem program jakiś driver coś tam i nie znalazł nowszych sterowników... Myślę nad zainstalowaniem dodatkowo w7 ale nie jestem zbytnio pewien jak to zrobić, żebym mógł się przełączać między w8 a w7
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.