Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Eclipse origins edycja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Mógłby mi ktoś przybliżyć jak z edytować gui/ menu na swoje? Aby po prostu było można zmienić je aby wyglądało tak jak nam sie chce. I wiecie może czy jest możliwość spolszczenia tego? Wiem że gotowego spolszczenia nie ma, chciałby spolszczyć sam. A grzebie cały czas w plikach i wgl nie mogę się w nich połapać. ;)

Opublikowano

Nie wiem jak jest teraz, ale kiedyś żeby dobrać się do gui trzeba było odpalić dołączony projekt w visual basic.

gamedevmania.com

Opublikowano

Teraz miby też jest.. Tylko jest to edycja tak jakby tła tylko. 

Nie wiem jak jest teraz, ale kiedyś żeby dobrać się do gui trzeba było odpalić dołączony projekt w visual basic.

Opublikowano

Pobrałem dobie silnik z forum eclipse z tego linku. I niby w folderze z serwerem jest folder src w którym jest między innymi wygląd GUI. Ale zmieniając np jaki kolwiek Caption to nic on nie zmienia.. ;/

Opublikowano

Pobrałem dobie silnik z forum eclipse z tego linku. I niby w folderze z serwerem jest folder src w którym jest między innymi wygląd GUI. Ale zmieniając np jaki kolwiek Caption to nic on nie zmienia.. ;/

No ale zmieniasz tylko grafikę, jeszcze musisz ustawić w VB odpowiednie wczytywanie/renderowanie...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Sam miałem ten problem :). Jeżeli korzystasz z najnowszej wersji Eclipse Origrins to nie da się edytować gui z poziomu edytora tekstu. Jedyną opcją jest zmiane grafiki a dokładnie 3 do jednego przycisku (Normalny, Najechanie, Kliknięcie). Grafika jest chyba dostępna w tam gdzie masz (Gui-jako teskt) to Graphics/gui i tam jest grafika

reklama.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

A tak wogle gdzie są informacje o wyświtlanym tekście  np . u NPC z misją . Nie chodzi mi tu o misje , tylko to , że misje można napisać samemu po Polsku a napisy ,,akceptuj, narazie , nie dzięki ''  są po angielsku.

Ach ta kasa ;]

Opublikowano

A tak wogle gdzie są informacje o wyświtlanym tekście  np . u NPC z misją . Nie chodzi mi tu o misje , tylko to , że misje można napisać samemu po Polsku a napisy ,,akceptuj, narazie , nie dzięki ''  są po angielsku.

Do pisania questów masz wbudowany "quest editor" z tego co pamiętam, jednak aby edytować buttony i label'e musisz to robić bezpośrednio przez VB.

Opublikowano

A dokładniej przez vb6 jeśli dobrze pamiętam. Jednak twórcy eclipse origins nie udostępniają kodu źródłowego więc taka edycja jest nie możliwa. Chyba że pobierzesz z forum wersje custom. :)

Opublikowano

Można prosić o link? Czym w skrucie różni się wersja custom od wersji eclipse origin 4,2?

Wersja origin 4.2 jest zrobiona przez twórców tego silnika. A wersja custom jest stworzona przez ludzi korzystających z silnika. Po prostu zmodyfikowana wersja origin 2 ileś (jeśli dobrze pamiętam.) 

Tu masz wszystkie wersje custom

http://www.eclipseorigins.com/community/index.php?/forum/56-custom-versions/
Opublikowano

A czy te wersje 2 co nie są bardziej zbgowane od wersji 4,2? Czy wogle istnieje tam animacja walki? Nie chodzi mi tu o skille tylko o atak z broni . Coś jak  w  perihelion . Jak uderzamy potworka to nasza postć rusza mieczem.

Ach ta kasa ;]

Opublikowano

A czy te wersje 2 co nie są bardziej zbgowane od wersji 4,2? Czy wogle istnieje tam animacja walki? Nie chodzi mi tu o skille tylko o atak z broni . Coś jak  w  perihelion . Jak uderzamy potworka to nasza postć rusza mieczem.

Tego to nie wiem. Nie pamiętam. Musisz sobie pobrać i sprawdzić. Ale wydaje mi się że są.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Siema. Mógłby mi ktoś przybliżyć jak z edytować gui/ menu na swoje? Aby po prostu było można zmienić je aby wyglądało tak jak nam sie chce. I wiecie może czy jest możliwość spolszczenia tego? Wiem że gotowego spolszczenia nie ma, chciałby spolszczyć sam. A grzebie cały czas w plikach i wgl nie mogę się w nich połapać. ;)

Nie musisz używać wersji 4.2, ja pracuję na 3.0 i mogę zmienić wszystko co mi się podoba bo mam dostęp do open-source.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...