Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Windows Vista Sp2 Problemy z internetem

karades

Pytanie

Opublikowano

Witajcie. Mam pewien problem. Otóż prędkość mojego internetu jest niezadowalająca jak kiedyś. Zrobiłem format komputera, zainstalowałem wszystkie aktualizacje, sterowniki, itp. I niestety prędkość pobierania np. League of legends sięga max. 100 kb/s.

kiedy powinno być 1,5 mb/s

Wcześniej mając wersję sp2 miałem taki problem i go naprawiłem, ale z racji tego że było to 2 lata temu nie pamiętam rozwiązania. Próbowałem już używać komendy jak autotunning-dislabed ale to nic za bardzo nie daje. Wyłączyłem również windows defender i zaporę windows.

Proszę o jak najszybszą pomoc

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Mam pewien problem. Otóż prędkość mojego internetu jest niezadowalająca jak kiedyś. Zrobiłem format komputera, zainstalowałem wszystkie aktualizacje, sterowniki, itp. I niestety prędkość pobierania np. League of legends sięga max. 100 kb/s.

kiedy powinno być 1,5 mb/s

Wcześniej mając wersję sp2 miałem taki problem i go naprawiłem, ale z racji tego że było to 2 lata temu nie pamiętam rozwiązania. Próbowałem już używać komendy jak autotunning-dislabed ale to nic za bardzo nie daje. Wyłączyłem również windows defender i zaporę windows.

Proszę o jak najszybszą pomoc

Pasuje?

Opublikowano

Mam internet z netii do 2 Mb/s .

Lecz to chyba nie jest wina netii, ponieważ na innym komputerze chodzi jak powinno być.

Opublikowano

weź człowieku kalkulator i naucz się przeliczać jednostki a potem miałcz na forum bez sensu

1 b ( bajtów ) to 8 B ( bitów )

ty widzisz w ogóle co tam pisze !? 1769 KBps czyli   ok  221 Kb/s

nie masz nic źle poza urojeniami

A to przepraszam, lecz skoro tak to i tak miałem 200 KBps na wifi.

Opublikowano

Nie dociera to, że miałem 1,5 mb/s ? Mogłem wykorzystywać pełne łącze. I z racji tego że uważasz że nie ma na to solucji to czemu niby udało mi się wcześniej to zrobić? Czemu na innym kompie jest normalnie 1,5 mb/s pobierania?

Opublikowano

no to jak powinno być według ciebie na tym łaczu??  

transfer ogólny nie większy niz 300-400 kb/s , na dodatek na drugim kompie tez pewnie coś ściągasz to czego wymagasz że ci będzie działał lepiej niż może

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Czemu na innym kompie jest normalnie 1,5 mb/s pobierania?

Posiłkując sie wczesniejszą wypowiedzią 

Mam internet z netii do 2 Mb/s .

Powinno ściągać max 240 kB/s czyli w lolu 100 kB/s jest  dobrze, rzadko kto ma pełną predkość łacza przy sciaganiu LOL'a w sieciach operatorów po byłej tpsa :D 

Dodatkowo odpowiem pytaniem na pytanie, dla czego moja pralka nie suszy bielizny? No ale sasiada suszy! I to tak suszy, że aż znikaja ubrania... To samo jest z Toba, chcesz odpowiedzi a nic nam nie dałes by ją udzielić.

Jestem wesoły Tomek

Opublikowano

Przed formatem ściągałem właśnie z prędkością 1,5 mb/s. Nawet jeżeli były korzystane 2 komputery jednocześnie to 1 mb był na 100%. Po formacie ściągam z prędkością 60 kb/s. Wiem że takie problemy występują w sp2 ale nie mogę nigdzie indziej znaleść solucji.

Opublikowano

Dla niedowiarków - podłączyłem się pod kabel zamiast wifi i o to co wyszło 30cu33c.jpg

1700 kbps - ten sam internet. Przypadek ? Nie sądze.

Czy jest jakiś sposób by przyspieszyć moje wifi? Dodam że sprawdzając ilość wysłanych pakietów i odebranych zrobiłem test - ściągałem ten sam plik przez wifi i kabel. Ilość odebranych pakietów po 10 minutach była taka sama, lecz na wifi plik pobierał się wolniej, chociaż pakietów było tyle samo. Jakby one znikały. Tutaj jest mój link z netanalyz http://n2.netalyzr.icsi.berkeley.edu/summary/id=43ca208a-25371-9cd688c9-c5f6-4c95-b0f5#tcp_connectivity

Opublikowano

bo nie ma żadnych solucji na to

ty po  porostu nie umiesz przeliczać jednostek   1mb/s jest dopiero przy łączu minimum 10 Mb/s a ty masz 2 Mb/s i marudzisz że nie masz tyle  co na 10 Mb/s

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

weź człowieku kalkulator i naucz się przeliczać jednostki a potem miałcz na forum bez sensu

1 b ( bajtów ) to 8 B ( bitów )

ty widzisz w ogóle co tam pisze !? 1769 KBps czyli   ok  221 Kb/s

nie masz nic źle poza urojeniami

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

nie bo nadal nie napisałeś jaki masz internet

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

mamy się domyślić jaki masz internet ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...