Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nieprzeciętna lampa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1pra.png

Przedstawiam dość ciekawy model lampy :

5fvc.png

(SS jest z gry)

Ogień dodany jest osobno (nie jest przypisany do modelu), myślę że nikt nie powinien mieć problemu z powtórzeniem tej czynności.

Download :

https://mega.co.nz/#!7ERTCYZb!CTtG-z8x6b9BwmkxaHN7tmT8eDRIniSbBQSaa25IIjk

Skan :

https://www.virustotal.com/pl/file/ad9cbfdce844b2bbb52621595a501d7146026dfdf5162acaf128957b09e0327f/analysis/

Podoba się? Pozostaw po sobie lajka ;)

0VPaRnd.png

Opublikowano

Jeżeli damy noc w grze, to będzie rozświetlać ? :D

Pomysł bardzo dobry, gratuluję umiejętności.

Pozdrawiam ;-).

25 | 50 | 100 | 150 | 200 | 250 | 300 | 350 | 400 | 500 | 550 | 600 | 700 | 800 | 1000 | 1500 

>>> 15% Ostrzeżeń <<<

Nie wciskaj tego !

Opublikowano

Jeżeli damy noc w grze, to będzie rozświetlać ? :D

Pomysł bardzo dobry, gratuluję umiejętności.

Pozdrawiam ;-).

Będzie rozświetlać, tak jak każdy inny świecący efekt z Metina.

0VPaRnd.png

Opublikowano

Szczerze mówiąc to powinno być zamiast Naid & mizune work to Naid & mizune export

Szczerze mówiąc powinieneś zaprzestać kraść rzeczy z mojego clienta Eternity, złodzieju.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mi się osobiście lampa bardzo podoba i byłem zdziwiony, że Mizune ją udostępnił zamiast użyć do jakiegoś projektu mapy. :P

0LsM05U.png

Opublikowano

Szczerze mówiąc to powinno być zamiast Naid & mizune work to Naid & mizune export

Nazwa odnosi się do tego co robimy ogólnie, widać to u mnie i Naida w profilu, nie określamy tym konkretnie exportu modeli.

0VPaRnd.png

Opublikowano

@The Naid

Twierdzisz że boooooo jest złodziejem z racji tego że wyciągnął "Twoje" modele wyeksportowane z innej gry? To jak nazwiesz w tym przypadku siebie niespełnionym grafikiem, eksporterem modeli bez zgody autora (bo przecież autor jest innej narodowości więc po co pytać o zgodę), a może po prostu Ty sobie pożyczasz te modele? A co jeśli on również wyeksportował te modele z tej samej gry w tym przypadku biorąc pod uwagę jak bardzo te modele uważasz za swoje tak on może uważać równie tak samo, a prawda jest taka że nie należą one ani do Twojego, ani do jego autorstwa i jedyną rzeczą którą w tym przypadku zrobiłeś Ty to eksport i dostosowanie pod standardy metina. Proszę Cię nie zachowuj się jak hipokryta i jeśli chcesz oskarżyć kogoś o kradzież Twojej pracy stwórz model, grafikę własnego autorstwa a nie podpisujesz się pod modele autorstwa osób studia tworzącego inne gry bo jedyne co widzę na tych Twoich "nowych wyglądach miast" to właśnie kradzione obiekty. Jak stworzysz coś ciekawego sam i nam się pochwalisz jakimkolwiek zrzutem podczas tworzenia i efektem końcowym prac zwrócę honor dla pracy jaką wykonujesz bo w tym przypadku jesteś tylko marnym eksporterem prac autorstwa innych osób.

@EDIT

Co do lampy, jestem zwolennikiem raczej standardowych metinowych obiektów ale + za wstawkę innym się może przydać.

dCrwk2h.gif

Opublikowano

@The Naid

Twierdzisz że boooooo jest złodziejem z racji tego że wyciągnął "Twoje" modele wyeksportowane z innej gry? To jak nazwiesz w tym przypadku siebie niespełnionym grafikiem, eksporterem modeli bez zgody autora (bo przecież autor jest innej narodowości więc po co pytać o zgodę), a może po prostu Ty sobie pożyczasz te modele? A co jeśli on również wyeksportował te modele z tej samej gry w tym przypadku biorąc pod uwagę jak bardzo te modele uważasz za swoje tak on może uważać równie tak samo, a prawda jest taka że nie należą one ani do Twojego, ani do jego autorstwa i jedyną rzeczą którą w tym przypadku zrobiłeś Ty to eksport i dostosowanie pod standardy metina. Proszę Cię nie zachowuj się jak hipokryta i jeśli chcesz oskarżyć kogoś o kradzież Twojej pracy stwórz model, grafikę własnego autorstwa a nie podpisujesz się pod modele autorstwa osób studia tworzącego inne gry bo jedyne co widzę na tych Twoich "nowych wyglądach miast" to właśnie kradzione obiekty. Jak stworzysz coś ciekawego sam i nam się pochwalisz jakimkolwiek zrzutem podczas tworzenia i efektem końcowym prac zwrócę honor dla pracy jaką wykonujesz bo w tym przypadku jesteś tylko marnym eksporterem prac autorstwa innych osób.

@EDIT

Co do lampy, jestem zwolennikiem raczej standardowych metinowych obiektów ale + za wstawkę innym się może przydać.

Bardzo dobrze powiedziane, ja bym tego lepiej nie ujęła, mój Mentorze!

A co do lampy to niby fajna lampa, ale bardziej by mi pasowało tutaj, gdyby ta rzeźba panienki pod nią stała, haha. 

Opublikowano

@The Naid

@EDIT

Wolę exportować z innych gier niż latać po clientach konkurencyjnych serwerów i kraść.

Nigdzie nigdy się nie podpisywałem jako bym był autorem całego modelu, zawsze podkreślałem, że zastrzegam swój czas na wykonanie exportu czyli najdroższą walutę życiową.

Oczywiście Ty nadal nie potrafisz pojąć tego ponieważ nigdy nie współpracowałeś z nikim np z niemiec, tam nie ma czegoś takiego "nie umiem to wezmę z kogoś clienta"

tak samo nie masz co mi tutaj się rozpisywać, że sam je wyexportował z tej samej gry ponieważ sam booooo się przyznał, że je ukradł (na youtube).

Myślisz, że w 100% wykonany model robił bym do Metina? Jesteś w błędzie.

booooo, tak ciężko było się chociaż spytać czy możesz użyć moich WYEXPORTOWANYCH modeli? Korona by z głowy spadła?

Ta lampa jest jednym z ostatnich release na publicznym forum od naszej grupy ponieważ polacy potrafią tylko psioczyć.

0LsM05U.png

Opublikowano

Wolę exportować z innych gier niż latać po clientach konkurencyjnych serwerów i kraść.

Nigdzie nigdy się nie podpisywałem jako bym był autorem całego modelu, zawsze podkreślałem, że zastrzegam swój czas na wykonanie exportu czyli najdroższą walutę życiową.

Oczywiście Ty nadal nie potrafisz pojąć tego ponieważ nigdy nie współpracowałeś z nikim np z niemiec, tam nie ma czegoś takiego "nie umiem to wezmę z kogoś clienta"

tak samo nie masz co mi tutaj się rozpisywać, że sam je wyexportował z tej samej gry ponieważ sam booooo się przyznał, że je ukradł (na youtube).

booooo, tak ciężko było się chociaż spytać czy możesz użyć moich WYEXPORTOWANYCH modeli? Korona by z głowy spadła?

Ta lampa jest jednym z ostatnich release na publicznym forum od naszej grupy ponieważ polacy potrafią tylko psioczyć.

1pra.png

ta ? a to ? Może z nieba spadło co ? Te twoje żałosne prace możesz sobie wsadzić w dupe. bez nich przeżyjemy. -.-

nlcEZxg.png

Opublikowano

@The Naid

Czyli nadal uważasz że to co robisz nie jest kradzieżą czyjejś pracy? Po czym twierdzisz że nie współpracowałem z żadną zagraniczną osobą po tym że nie mam rozbawiającej wszystkich do łez rangi na forum? Ja takiego "zaszczytu" nie potrzebuję.

Może i boooooo wyciągnął to z klienta jakiegokolwiek serwera ale tu nie o to się rozchodzi. Robisz z tych modeli nie wiadomo co mam szacunek dla takich osób jak BombWork czy Wredna bo to wychodzi z ich cennego czasu i zaangażowania, a nie odpalenia programu który 90% rzeczy zrobi za nas. Do tej pory nie ujrzałem żadnej autorskiej pracy Twojej jakże "znaczącej" osoby na tym forum prócz przechwalania się screenami zrobionymi z wyciągniętych i poustawianych modeli śmiesznych modeli w m1/m2 czy innych mapach Metin2 to samo uczyniłem ja ze standardami, napotkałem się na falę hejtu z racji że były to moje pierwsze edycje map powiedziałem okej trzeba się wziąć zrobić coś lepiej poznać program "Mają rację.". Nigdzie nie napisałem że przekazujesz informacje które zawierają treść "One są moje." tylko przedstawiłem to w postaci tego że je tak traktujesz m.in. "Ukradłeś" to samo zrobiłeś Ty z tymi modelami. Bo na świecie nie jest tak że jeśli wejdziesz do sklepu i coś weźmiesz za darmo bez wiedzy właściciela i nikt Cię na tym nie przyłapie, a następnie ktoś przyjdzie do Ciebie i odbierze to Tobie wychodząc na miasto, pokazując i krzycząc "Zabrałem to temu i temu" to wina leży tylko po stronie jednego. 

dCrwk2h.gif

Opublikowano

Lampa nie za bardzo pasuje do świata metina, lepiej jak znalazłby się tam wojownik lub inna postać z metina, ale + za wyeksportowanie.

Opublikowano

"Myślisz, że w 100% wykonany model robił bym do Metina? Jesteś w błędzie."  Pisząc to można domyślić się, że jak robiłeś swój serwer "Eternity" to exportowałeś rzeczy z innych gier do metka tylko po to aby dać ludziom jakiś nowy model z innej gry żeby się cieszyli, bo samemu Ci się nie chciało zrobić nowego modelu, bo dla graczy jest nie warto tracić swojego czasu. Skoro szkoda Ci czasu na cokolwiek, to po co robisz serwery ? Jak już coś robić to zrób coś co okaże się Twoją 100% pracą. Nie mówię tutaj o usunięciu wszystkich starych modeli i zastąpieniu wszystkich nowymi. Wystarczy zrobić kilka nowych budynków, 2-3 sety nowych broni i kilka mobów (jeżeli potrafisz), aby pokazać, że coś zrobiłeś swojego dla serwera i graczy. Ty tutaj tylko pokazałeś, że potrafisz wyeksportować z innej gry i nie dając nic od siebie.

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Ale po co ta chora dyskusja? Temat dotyczy wyexportowanego modelu. Po co te gadanie kto co ma od kogo... Uwielbiam gadanie o prawach autorskich do Metin2, bo raptem każdy zapomina, że leci na plikach do gry bez licencji. Co by kogoś jakaś tam licencja interesowała, skoro tu mamy pro export z innej gry...  Łapy opadają.

Opublikowano

Szczerze? 95% graczy ma w dupie to czy model jest exportowany czy własnoręcznie robiony od zera, oprawa wizualna clienta ma poprostu wyglądać ładnie niezależnie od tego z jakiego źródła będą pochodzić obiekty, npc czu potwory. Zrobienie własnych modeli przypuśćmy mobów, po 1 jest bardzo trudne, po drugie obejmuje to nie tylko modelowanie lecz również wykonanie własnoręcznie tekstur, podpięcie wszystkich kości w odpowiednie miejsca, nadanie im animacji i dobre wyeksportowanie. Korzystając z clientów innych gier skutkuje zmniejszeniem pracy o modelowanie, teksturowanie i częściowo nie musimy robić większości animacji jeśli je posiadamy. I teraz pytanie? Co jest lepsze skoro efekt będzie taki sam, a czas pracy kilkukrotnie krótszy? Po co robić od zera własne modele do gry gdzie do niej nie posiadamy jakichkolwiek praw? Na takie coś mogą sobie pozwolić ludzie tworzący projekty swoich własnych gier, gdzie mają do niej pełne prawa i sami są ich wykonawcami, tam wręcz muszą mieć wszystko od siebie bo wiecie z jaką opinią ich to może potem spotkać, a metin? Metin metinem pozostanie, wiele osób trujących dupe o to że modele nie są własnoręcznie robione pewnie sama nigdy w to się nie bawiła, jeśli ktoś nie wie o co chodzi to zapraszam do obejrzenia "krótkiego" video gdzie mamy ukazane po części tworzenie jednej postaci do gry mmo rpg

Liczmy, że na taki serwer nowych npc trzeba by 20, policzcie sobie ile to czasu zajmie zanim byśmy je wykonali, nie mówiąc o mobach gdzie roboty jest o wiele więcej.

Tyle ode mnie, pozdrawiam, a lampa jak lampa, świeci i od tego jest :D

sygna.jpg

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ta lampa jest Twojej (waszej) pracy czy wyciągnięta z gry ?

Naid i Mizure wszystko wyciagaja z innych gier :)

Sami nic nie POTRAFIEJOM :)

@topic

lampa nie pasuje do klimatu metin2

40922277020460886480.jpg

Opublikowano

Nawet fajne , ale nie mam pomysłu jak to wykorzystac na serwerze. Dał bym like za wstawke ale nie mam juz dostępnych.

1402682353-PolonezCaroPlus.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...