Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zachęcić graczy do gry?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam serwer, świetne mapy, autorskie pluginy i mam pytanie... Jak mam zdobyć graczy? Zrobiłem reklame na mpc z własną grafiką, kilka reklam na listach serwerów, ale graczy jest zero... Jesteście w stanie pomóc/podpowiedzieć?

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Zleć, jakiemuś YouTuberowi, żeby nagrał reklamę dla Twojego serwera.

Oczywiście to kosztuje, nie mało.

Opublikowano

Podstawową rzeczą jest grafik do prezentacji oraz co masz na serwerze . Powiedz coś bardziej o serwerze jaki typ , co na nim się znajduję , jaka ilość graczy , ile slotów , ile było najwięcej , po prostu najważniejsze informacje .

Opublikowano

Mam grafike (napisałem...) Serwer typu Survival+Gildie+Skyblock+Działki i autorska minigra,80 slotów, graczy 2-8 gra, super budowle, ogarnięta administracja i autorskie pluginy.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Zrozumcie, oferta na launcherze by zyczu jest skierowana do tych "bogatszych" właścicieli, którzy już coś mają, ja narazie mam serwer opłacony na 300dni za który płace 40zł/c i obecnie mnie nie stać :p może ktoś chętny mi pomoże??

1377531174-U173186.png

Opublikowano

@up A po co? Jak gracze tego serwera nie odwiedzają? -.- Nabijasz posty?

@topic

Autorskie Mini Gry ci na pewno pomogą. Wybierz się z kumplami na piwko (ewentualnie soczek) i coś samo wpadnie.

A potem dogadaj się z coderami, oni wszystko potrafią napisać

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

Przedewszystkim porządny spawn. Musi cieszyć oko i być funkcjonalny

Następnie jest potrzebna, dojrzała administracja

A potem z górki. Trzeba organizować(zapowiedziane wcześniej) eventy, które w jakiś sposób integrują graczy. Trzeba często kontaktować się z graczami by czuli się dobrze na serwerze ;)

Opublikowano

staraj sie robic na róznych forach minecraftowych na YT pare filmików wrzuc porogłaszaj na skype na przyklad a żeby Twoi znajomi przesyłali to dalej :D I pamiętaj żeby nigdy nie reklamowac na innych serwerach bo bd Cie i Twoj serwer źle kojarzyc ;)

Pozdrawiam

Opublikowano

Jeśli chcesz pomocy w reklamie, mogę ci załatwić na moim starym kanale Plugers11

Jeśli chcesz to możesz napisać na PW albo skype : nuggers2

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...