Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Europejski program czegoś tam..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na zeszłorocznym woodstocku spotkałem pewnego Fina który pod wpływem nieznanego pochodzenia używek opowiedział mi, że aktualnie mieszka w Niemczech a dostał się tam za pomocą pewnego programu unijnego, który pomaga ludziom bez wykształcenia lub z takowym zacząć karierę zawodową od zera. Z tego co pamiętam to miało to działać tak, że zostajesz wysłany za granicę na okres roku lub dwóch i podejmujesz pracę załatwioną przez UE, i przez te pierwsze lata dostajesz tylko pieniądze na transport i czynsz + grosze na żarcie, po upływie terminu, jesli się sprawdzisz, możesz tam zostać i podjąć pracę jako już normalny wykwalifikowany człek. 

Bardzo się nad tym zastanawiam, bo nie mam pieniędzy na samodzielne przeprowadzenie takiej akcji, a po skończeniu studiów wydaje mi się że dam sobie radę i przyszły pracodawca zaoferuje mi współpracę. Warto chociaż spróbować.

I tu moje pytanie, czy coś takiego istnieje i jak się to nazywa? (bo ten Fin mi nawet pokazał na telefonie stronę projektu i opisał jak tam złożyć kandydaturę tylko... najebany byłem i nie zapamiętałem nazwy projektu a googlowanie nie daje efektów)

sygna.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...