Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem - Wgrywanie Questów na pliki Aryman

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie !
Otóż mam poważny problem. Mianowicie postawiłem serwer na plikach Aryman'a. I od kilku dni męczę sie by wprowadzić jakieś questy na serwer. Przeczytałem bardzo dużo poradników, obejrzałem wiele tutoriali i dalej wyskakują mi błędy. Jak większość osób wie, pliki Aryman'a są czyste bez questów, także chciałbym wgrać przez filezilla cały hongkong z questami na skille - 5 lvl, biolog 30-80 lvl, itd. Ciągle się z tym męczę i zwracam się do was o pomoc !
Jeżeli ktoś mi pomoże, bądź pokieruje to odwdzięczę się z nawiązką ! :))
Proszę jeszcze raz o pomoc !
Pozdrawiam

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Rozumiem ze probujesz, ale opisz co robisz by wgrac je? bo niczego sie nie dowiedzialem z Twojej wypowiedzi z czym masz problem dokladnie.

Quest wgrywasz następująco;

1. Przechodzisz do folderu quest Czyli:

cd /...twoja sciezka do folderu quest... u mnie jest np taka: cd /usr/home/mt2/share/locale/poland/quest

2. A teraz wgrywasz go komenda:

./qc nazwa_questa.quest

3. Po poprawnym wgraniu wpisz cd  lub od razu reboot by quest sie poprawnie wgrał, wchodząc do gry jeśli nie zauważyłeś zmian po jego wgraniu wpisz na postaci GM'a na czacie : /reload q

Opublikowano

Krysti1910 raz spróbowałem przerzucić cały Hongkong... i niestety krash... błędy...
odpalam maszyne, itd, /etc/rc.d/netif restart
przechodzę do filezila,
do ścieżki : /usr/home/game/channel/share_data/locale/hongkong/quest/

Czy istnieje możliwość wrzucenia np. całego folderu quest z innych plików serwerowych na pliki Arymana? Czy muszę każdego questa wgrywać osobno?  - to mnie najbardziej interesuje.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Czy istnieje możliwość wrzucenia np. całego folderu quest z innych plików serwerowych na pliki Arymana? Czy muszę każdego questa wgrywać osobno?  - to mnie najbardziej interesuje.

Jak najbardziej możesz wrzucić quest z innych plików, a co do wgrywania osobno to od wgrywanie questów w większej ilości jest plik xxx_list gdzie xxx to locale bądź inna nazwa

zależnie od plików i użycie  "make" który za ciebie wgra questy pobierane z listy questów zapisanej w w.w pliku.

9pu8p2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...