Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klasa postaci

pawelek01

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , jestem nowy w grze Tera i mam kilka pytań. Zalozylem sobie lancera na jakims nieznanym servie , mam 11 poziom i wlasnie czytalem ze Killan jest grywalny przez Polakow etc. I stad moje pytanie jaka klase postaci byscie mi polecali ? czy Lancer to dobry wybor na poczatek ? Dodam ze moj kolega ma 11 archera i na PvP z nim nie mam szans , w sensie ze z Archerem.

Opublikowano

Lancer to jest typowy tank, postać do brania na siebie potwory. Więc dmg zbyt dużego raczej nie będzie mieć <CHYBA!>. Dobrze, że wybrałeś Lancera, ponieważ grając ze znajomym Archerem będzie wam duuużo łatwiej instancje znaleźć/zrobic, tak samo bamy, itd. Najłatwiej jest Supportem <Priest lub Mystic, stąd też chciałam grać tą klasą, ale stwierdziłam, że wolę coś z DMG>, więc wybrałam Sorcera i jest mi bardzo ciężko znaleźć grupę na instancje :/ PvP wydaje mi się, że zaczyna się dopiero po 40+ lvl, a najlepiej na 60.

Opublikowano

Każda klasa jest dobra, chociaż niektóre wymagają większego ogrania, jeśli chce się być w miarę dobrym. Więc śmiało zobacz sobie każdą klasę i wybierz to, co wydaje ci się najlepsze. Nie mierz siły postaci na lvlach jak 11. Tera bazuje na end-game, więc często jest tak, że kluczowe skille dostaje się chwile przed 60, bądź na samym 60.

Co do serwera, ja wiem, że tu, jak wszędzie panuje kult Killiana, ale osobiście, meh, tylko w ostateczności. Killian jest przeludniony, wszyscy zaczynają tam grać przez co brakuje nowych graczy na innych serwerach. Z tego co słyszę od innych, jest tam ilość, ale nie jakość. Kumpel z gildii, chciał się tam przenieść - poszedł, pogadał z jakimiś polskimi gildiami i wrócił, stwierdzając, że :

1) Dzieci

2) Nie robią tam w zasadzie nic ciekawego i boją się brać za poważniejsze instancje. (Lider gildii z dumą w głosie powiedział, że skończyli WHNM 2 razy, no śmiech na sali)

No i tam gdzie tłum tam jest i chamstwo. Już widzę oczami wyobraźni te 60 lvle na Killianie, kampiące na mostku w Lumbertown, żeby pozabijać 11 lvle i powiększyć swojego wirtualnego członka. 

Opublikowano

A od którego lvla zaczyna sie robić instancje ? i moj server jaki wybralem to Zuracs cos takiego , czyli lepiej zostac na nim tak ? 

Opublikowano

A od którego lvla zaczyna sie robić instancje ? i moj server jaki wybralem to Zuracs cos takiego , czyli lepiej zostac na nim tak ? 

Szkoda kasy na zmianę serwera ;)

Pierwsza instancja, taka z prawdziwego zdarzenia jest na 20lvl, nazywa się Bastion of Lok.

Wejście na nią znajduje się na północ od miasta Crescantia.

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

Okej dzieki , a jeszcze mam ostatnie pytanie , jak tzn, bardziej gdzie moge kupic jakies potiony na HP , bo bez tego nie dam rady xD

Opublikowano

Bandaże możesz kupić sobie u merchant'a ;) Problem w tym, że można ich używać tylko poza combatem. Jakieś lepsze potiony na HP możesz kupić od kogoś np. na aukcji u Trade Brokera ;)

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...