Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Składak do 3000 + Dodatki

Gość xGerdinus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Wszystkim !

Przeglądałem wiele wątków, lecz nie znalazłem odpowiedzi, lub wygasłe linki.

Więc czy mógłby mi ktoś doradzić odnośnie składaka do 3000 ?
Zależy mi na sprzęcie tylko do gier.
BF3 / BF4.

Prawdopodobnie Monitor 24/27" .

Oraz, mysz + klawiaturę opcjonalnie podkładkę? do tego pod typowe granie.

Ok. 500/700zł budżetu dodatkowo nie ruszając tego 3000.

Pozdrawiam!

// EDIT.

Zapomniałem dodać, nie mam nic dodatkowego do komputerka :)

Opublikowano

Wszystko fajnie, tylko troszkę nie przczytałeś.
Monitor osobno, tak samo myszka oraz klawiatura.
3000 mam do przeznaczenia na samą budę i tylko ona mnie interesuje, a budżet jeżeli chodzi o mysz i klawiaturę chciałbym wykorzystać w pełni, słuchawki już są, nawet 2 pary także tylko te dwie rzeczy.

Xeon Twoim zdaniem bardziej wydajny będzie względem choćby I5 3500k?

Opublikowano

Wszystko fajnie, tylko troszkę nie przczytałeś.

Monitor osobno, tak samo myszka oraz klawiatura.

3000 mam do przeznaczenia na samą budę i tylko ona mnie interesuje, a budżet jeżeli chodzi o mysz i klawiaturę chciałbym wykorzystać w pełni, słuchawki już są, nawet 2 pary także tylko te dwie rzeczy.

Xeon Twoim zdaniem bardziej wydajny będzie względem choćby I5 3500k?

Dostałeś zestaw z całym sprzętem, więc nie wiem w czym problem.

Xeon będzie o wiele wydajniejszy. Szczególnie w nowszych grach.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Ogólnie chciałbym zapytać, czy możesz mi powiedzieć jakby ten sprzęt wypadal przy BF4, Assasinie Black Flag, czy choćby COD Ghost?

Głównie o to mi chodzi, czy będzie stabilny oraz czego mogę się spodziewać, zależy mi na wysokich ustawieniach grafiki.
Oraz czy poleciłbyś jakąś inną ładną budę?
Głównie będzie mi zależało na wstawieniu tam "tzw. Okna" ponieważ mam już plan walnąć sobie tam czerwonego leda a elementy zrobić jednokolorowe najlepiej.

Oraz czy ram 1600 będzie wystarczający zdecydowanie? Czy może dołożyć pare groszy do 1800+ ?

Ten Xeon ma możliwość OC czy raczej nie bardzo?
To samo karta ?

Oraz czy płyta będzie dobra do OC?

Opublikowano

Możesz dorzucić 100 zł do skrzynki i wziąć coś w tym stylu?

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=76074&s=70533&s=75830&s=77989&s=67056&s=78769&s=55807&s=77632

Co do gier, to wszystkie na ultra w Full HD. RAM 1600 MHz wystarczy spokojnie. Z kartą możesz się troszkę pobawić, ale OC procesora w tym budżecie jest bez sensu - i5/i7 z "K", odpowiednia płyta główna, chłodzenie - przez to minimum na zestaw do podkręcania to obecnie jakieś 3500 zł.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Możesz dorzucić 100 zł do skrzynki i wziąć coś w tym stylu?

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=76074&s=70533&s=75830&s=77989&s=67056&s=78769&s=55807&s=77632

Co do gier, to wszystkie na ultra w Full HD. RAM 1600 MHz wystarczy spokojnie. Z kartą możesz się troszkę pobawić, ale OC procesora w tym budżecie jest bez sensu - i5/i7 z "K", odpowiednia płyta główna, chłodzenie - przez to minimum na zestaw do podkręcania to obecnie jakieś 3500 zł.

Kicław, żartujesz? 4 rdzenie?

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

3500 zł, jeżeli jest znaczna różnica na sprzęcie jestem w stanie spokojnie dołożyć, 500zł to nie są duże pieniądze natomiast już 1000 byłoby dla mnie lekkim problemem.

Opublikowano

Jak pisałem, góra 500 zł dołożę, czyli ogólnie jestem w stanie 3.5 wyrzucić na samą budę.

Opublikowano

Zle przeczytalem na morele, nie czepiaj sie ciagle...

http://www.morele.net/inventory/info/7cEj25/

Moze byc panie idealny, ktory kazdego napomina, a sam kilka razy dawal h81 i i5 3. gen ?

Czy chodzi ci o to, ze zmiescilem gtx780 i xeona w budzecie i nie cialem zbytnio na niczym?

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

Zle przeczytalem na morele, nie czepiaj sie ciagle...

http://www.morele.net/inventory/info/7cEj25/

Moze byc panie idealny, ktory kazdego napomina, a sam kilka razy dawal h81 i i5 3. gen ?

Czy chodzi ci o to, ze zmiescilem gtx780 i xeona w budzecie i nie cialem zbytnio na niczym?

Jeśli już to po płycie głównej :P .

A czy ja coś złego napisałem? Napisałem tylko, że lepiej tego Xeona na i5 zamienić jeśli wybierasz taki zestaw.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Warto dokładać aż 600zł więcej do tej karty względem Sapphire? Redukując tym razem I7 na Xeona?
Czy jest sens?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...