Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem - Wywala metka po włączeniu opcji gry.

Gość Zentso

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wgrałem masę diffów, wszystkie działają. Chciałem jednak wejść w ustawienia i boom kicka mnie z metka. Diffy na game 34083 stąd

http://www.mpcforum.pl/topic/1126794-spis-wielki-spis-difow/   , a dokładniej o takie:

-Nowa funkcja npc.get_vid()

-Na 17 pkt skill wchodzi odrazu na P

-Dif na 255 Poziom + Trzeba dopisać do Config

-Wstawanie po 1 sek.

-Full HP przy wstaniu.

-Nielimitowana Peleryna Męstwa.

-255 pkt Szybkości Ataku

-255 pkt Szybkości Ruchu

-Duże poty przy wbiciu kulki.

-Usunięcie coredowner'a

-Naprawa tabeli expa po 100 lvl

-Naprawa npc.is_pc()

-Odbugowanie PŻ po zalogowaniu

-Usunięcie dropu Kamieni Dusz z Metinów

-Backdoor in game

-Usunięcie zbędnych komend

-Marmur Błogosławieństwa do kupienia w NPC

-Zmiana ubranego itemu bez potrzeby stania w bezruchu

-Brak wymaganego Szkła Intuicji

A stąd http://www.mpcforum.pl/topic/978243-dif-lista-difow-dla-game-34083/  wgrałem tylko diff na 125 pkt. statusu i 16 osób w pt.

Nie chcę mi się od nowa wgrywać diffów i sprawdzać, który jest wadliwy :/. Przed wgraniem diffów opcje gry normalnie się uruchomiały.

Ma ktoś jakąś radę? Pliki serwerowe jak coś by Terenzo z tego tematu http://www.mpcforum.pl/topic/768196-czyste-serverfiles-by-terenzo/

Opublikowano

Nie, poważnie nic nie tykałem. Po wgraniu diffów wywala. Ale jeszcze spróbuję wgrać oryginalne game i zobaczę.

@Edit

Miałeś rację xD. Po wgraniu starego game dalej to samo. Ale co ja ostatnio mogłem edytować, chyba że tylko interfejs okienek...

Strzeliłem głupotę pisząc, że wcześniej działało. Owszem działało, ale opcje systemowe, a nie opcje gry. Pomyliłem dwie rzeczy. Co może być powodem, że mnie kicka?

Opublikowano

Nie, poważnie nic nie tykałem. Po wgraniu diffów wywala. Ale jeszcze spróbuję wgrać oryginalne game i zobaczę.

@Edit

Miałeś rację xD. Po wgraniu starego game dalej to samo. Ale co ja ostatnio mogłem edytować, chyba że tylko interfejs okienek...

Strzeliłem głupotę pisząc, że wcześniej działało. Owszem działało, ale opcje systemowe, a nie opcje gry. Pomyliłem dwie rzeczy. Co może być powodem, że mnie kicka?

A no widzisz, interfejs mógł coś zawalić.

Co wgrywałeś? Znaczy który.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

0305 20:51:30434 ::

uiGameOption.py(line:87) __Load_BindObject

ui.py(line:2701) GetChild

OptionDialog.__Load_BindObject - exceptions.KeyError:salestext_on_button

0305 20:51:30434 :: ============================================================================================================

0305 20:51:30434 :: Abort!!!!

Opublikowano

Wgraj do uiscript w pack plik

gameoptiondialog.py

oryginalny z PLa, powinno pomoc

"Jeżeli za­bałaga­nione biur­ko jest oz­naką za­bałaga­nione­go umysłu, oz­naką cze­go jest pus­te biur­ko?"  

-  A.Einstein

Opublikowano

Jak wrzucasz Interface od sory to wrzucaj tylko minimap.py jeśli wrzucisz gameoption czy coś to bd rozwalało clienta :x

Wrzuć jeszcze uigamieoption.py z PLa :p

nlcEZxg.png

Opublikowano

Zaraz spróbuję.

@Edit

Działa! Dzięki wielkie :). Temat można zamknąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...