Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Minecraft server hamachi na MODACH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, chciałbym sobie pograć z kumplami w minecrafta na modach i kilka pytań:

- czy trzeba mieć te wszystkie mody wgrane na swoim minecrafcie i na serwerze??

- czy koledzy muszą mieć wgrane te mody u siebie, by grać na tym serwerze?

- czy modyfikacje można wrzucać jak na zwyklym mc po zainstalowaniu forge??

Z góry dzięki, nie zapomne o lajkach.

Opublikowano

1. - Jeżeli chcesz na serwerze, mieć modyfikacje to oczewiście, że musisz pierw wgrać je na serwerze.
PS: Najlepiej, obejrz sobie na youtube " Jak zrobić serwer hamachi z modami "
2. - Jeżeli wgrałeś już modyfikacje, to musisz koniecznie mieć zainstalowane mody, na swoim minecrafcie!
Dlaczego? - Jeżeli na serwerze masz modyfikację, to one ci automatycznie po wejściu na serwerze nie będą działać!
Ty, i tak samo koledzy muszą mieć modyfikacje które są na serwerze, jeżeli nie będą mieli zainstalowane, nie wejdą na serwer a jeżeli będą mieli zainstalowane modyfikacje, a serwer nie będzie miał wgranych modyfikacji to koledzy po użycia jakiegoś moda automatycznie zostanie wyrzucony z serwera.
3. - Tak, Forge jest odpowiedzialny za modyfikacje, to jest tak jakby wejściówka modyfikacji.
Co się stanie jak nie będę miał FORGE? - Modyfikację nie będą działać, często też psuje się minecraft gdy modyfikacje są wgrane, a forge nie!

Nie rozumiesz, coś jeszcze?
Śmiało pisz na PW!
A za pomoc tutaj, oczekuję epicką łapkę! :)
POPRAWIŁEM ODPOWIEDŹ 3 ;)

Test123

Opublikowano

Mam rozumieć, że koledzy i ja musimy mieć osobno wgrane mody we własnym mc, tak??

A więc tak:

Chcesz mieć przykładowo modyfikacje TV MOD

To robisz, wszystko, co jest na youtube przy " JAK WGRAĆ MODYFIKACJE NA SERWER MINECRAFT HAMACHI "

Później, ściągnij TV MOD

Daj go do odpowiedniego forderu który jest pokazany na filmie..

Jeżeli na serwerze modyfikacja jest wgrana, to rób to co ci teraz mówie

Wgraj modyfikacje do swojego minecraft'a - Aby Ci działał mod.

Potem, daj linka lub prześlij koledze modyfikacje/paczkę modyfikacji którą wgrałeś na serwer.

Jeżeli wgrali, mogą bez problemu grać na serwerze.

Gdy wgrają przykładowo Optifine zamiast TV MOD to nie będą mogli wejść na serwer, ponieważ nie mają odpowiedniego moda KTÓRY został wgrany na serwer.

Jeżeli koledzy mają wgraną modyfikacje Przykładowo TV MOD a ty dałeś paczke modyfikacji KTÓRA ZAWIERA TV MOD I INNE MODYFIKACJE koledzy pod żadnym pozorem nie będą mieli możliwości grać na serwerze, ponieważ to oni nie używają paczki tylko jednego moda - KOLEDZY MUSZĄ MIEĆ TAKIE SAME MODY JAKIE SĄ WGRANE NA SERWER

Częste pytanie: Czy jeżeli koledzy mają paczke modyfikacji , a ja na serwer wgrałem/am modyfikację [...] to czy koledzy mogą grać?

Odpowiedź: Oczewiście że mogą grać, ale jeżeli w paczce modyfikacji nie ma modyfikacji, którą wgrałeś na serwer TO KOLEGA NIE MOŻE GRAĆ

A jeżeli ma z paczki modyfikacji mod, który jest wgrany na serwer może grać ale jeśli weźmie (np.) z gamemoda rzecz KTÓRA NIE JEST WGRANA NA SERWER nie może brać tej rzeczy, ponieważ wywali tą osobę z serwera.

Zapomniałem spomnieć abyś, także wgrał forgę - KOLEDZY TEŻ MUSZĄ MIEĆ FORGE

Test123

Opublikowano
http://www.youtube.com/watch?v=Q7_zUQlXBbw

Oglądnij pomoże.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Tak wiem adminie dostane offtopica ;___________;

Dobrze że dałeś link, lecz lepiej by wpisał sam, bo w niektórych może się nie połapać :)

Test123

Opublikowano

Musisz Wgrać te mody do minecrafta oraz na srv mody dodajesz przy użyciu silnika MCPC+.

On miał inne pytania, i poco mu to mówisz? Na filmiku Youtube pokazują, mówiłem mu co mam wpisać :)

A ty piszesz coś, czego początkowy właściciel może nie wiedzieć, a więc..

Test123

Opublikowano

Musisz Wgrać te mody do minecrafta oraz na srv mody dodajesz przy użyciu silnika MCPC+.

Nawet nie wiem co to jest silnik mcpc, więc wyraż się jaśniej.

Kolega wyżej nie musiał dostać warna (jeśli dostał), bo ja jako właściciel tematu nie uznaje to za spam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...