Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

co znaczy engage i baitowanie kogos

vizexez

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

engage - rozpoczęcie teamfightu, wjazd, wpierdolenie się etc :D

bait - wabić ;)

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

@UP

Wydaje mi się jakbyś do tego bait po prostu wyszukał słowo na google translate.

baitowanie w lolu to typowa prowokacja, chęć zwabienia kogoś aby coś zrobił, wywarcie na nim jakiegoś ruchu.

Dajmy na to, że grasz na topie Teemem i wyszedłeś z trade prawie martwy, stoisz pod więżą z 200 hp i czekasz aż Jax z połową hp się po Ciebie rzuci nie wiedząc, że zaraz za ścianą jest Kayle, która przyszła z mida i Cie zultuje. W ten sposób Ty nie padasz a zbaitowany Jax pada z rąk Kayle. Czyli Ty zbaitowałeś Jaxa pod tower ^^ Mam nadzieję, że jakoś Ci to przybliżyłem

@Costa. jakbym się zapytał co to hold a Ty byś mi odpowiedział "hold to utrzymać" to nie wiem czy byłbym usatysfakcjonowany odpowiedzią ;)

Opublikowano

@UP

Wydaje mi się jakbyś do tego bait po prostu wyszukał słowo na google translate.

baitowanie w lolu to typowa prowokacja, chęć zwabienia kogoś aby coś zrobił, wywarcie na nim jakiegoś ruchu.

Dajmy na to, że grasz na topie Teemem i wyszedłeś z trade prawie martwy, stoisz pod więżą z 200 hp i czekasz aż Jax z połową hp się po Ciebie rzuci nie wiedząc, że zaraz za ścianą jest Kayle, która przyszła z mida i Cie zultuje. W ten sposób Ty nie padasz a zbaitowany Jax pada z rąk Kayle. Czyli Ty zbaitowałeś Jaxa pod tower ^^ Mam nadzieję, że jakoś Ci to przybliżyłem

trzeba być chyba naprawdę jakimś "bezmózgiem", żeby nie wiedzieć co oznacza "wabić", więc nie wiem o co ci chodzi.

+ na translatorze tłumaczeniem na bait jest "wabik", tak jakby miał ktoś ryby łowić xD

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...