Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z wrednym wirusem !

pausebreak3

Pytanie

Opublikowano

Witam od kilku dni zauwałyłem lekkie spowolnienie internetu , malwarebytes anti malware nic nie wykrywa, AVG też nie, ale pobrałem program CurrPorts

i tam są jakieś 

avgidsagent.exe                                                                                                           

chrome.exe

Origin.exe

svchost.exe Status : Established o to się boje ...

Unknown  Status : time wait

PnkBstrA.exe : 

post-857458-0-95634700-1394001081_thumb.png 

Bardzo prosze o pomoc.. błagam was ludzie. jak zle wytłumaczyłem to napiszczie ..

Jest tam jeszcze HiPatchService.exe

oraz:  lsass.exe napiszczie czy wyżej wymienione żeczy są szkodliwe czy to normalne .. z góry dziękuje.

post-857458-0-23071600-1394001369_thumb.png Czerwonym kolorem zaznaczam moje obawy :( Acha co to jest to uknow ?

i jeszcze 

post-857458-0-56977100-1394001456_thumb.png 

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
avgidsagent.exe                              - proces antywirusa AVG                                                                                

chrome.exe                                      - proces przeglądarki chrome

Origin.exe                                        - po prostu origin

svchost.exe Status : Established o to się boje ...    - proces systemowy

Unknown  Status : time wait  - a nie wiem.

PnkBstrA.exe :               -z tego co pamiętam "Przyśpiesza" pobieranie plików gry.

jedynie co ci może spowalniać neta to PnkBstraA.exe.

Opublikowano

Wejdź w Hi-Rez Studios na dysku,i wogóle to skasuj bo jak pobierałeś S.K.I.L.L'A czy Smite'a to dlatego.Sam miałem ten problem.PnkBustra(Punkbuster nie jest szkodliwy) ani origin.Tylko ten Hi-rez bo grałem w wota i ping 654.

Opublikowano

avgidsagent.exe                              - proces antywirusa AVG                                                                                
chrome.exe                                      - proces przeglądarki chrome
Origin.exe                                        - po prostu origin
svchost.exe Status : Established o to się boje ...    - proces systemowy
Unknown  Status : time wait  - a nie wiem.
PnkBstrA.exe :               -z tego co pamiętam "Przyśpiesza" pobieranie plików gry.
jedynie co ci może spowalniać neta to PnkBstraA.exe.

Okej ale mój internet, chodził cały czas dobrze .. jak usunąć tego PnkBstrA.exe  i czy on mi nie zespuje gier itd ? 

Już niemam nerwów, jak mierzyłem szyybkość neta na 4webtest, miałem po 2000 teraz mam po 700. Np w lolu miałem po 40 pingu teraz mam po 270 !? Prosze ratunku..

Opublikowano

by sie pozbyć PnkBstrA wywal Orgina i wszystkie gry używające internetu , będzie po problemie i przestaniesz narzekać na szkodliwe programy w komputerze zwłaszcza tak bardzo szkodliwy i niepotrzebny jak PnkBstrA.exe

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Nic nie jest szkodliwe i nie ma żadnego wirusa

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Wyłącz proces. Albo wejdz w start potem wyszukaj i wpisz services.msc. tam jak to znajdziesz naciśnij na ten proces potem właściwości tam jest typ uruchamiania naciśnij ręczny i zatwierdz po czym zatrzymaj program ramkami na dole ss: Oczywiscie zatrzymaj ja wzorowałem sie na hamachi!!!  iii już.

http://pokazywarka.pl/kwycx0/

Opublikowano

Witam od kilku dni zauwałyłem lekkie spowolnienie internetu , malwarebytes anti malware nic nie wykrywa, AVG też nie, ale pobrałem program CurrPorts

i tam są jakieś 

avgidsagent.exe                                                                                                           

chrome.exe

Origin.exe

svchost.exe Status : Established o to się boje ...

Unknown  Status : time wait

PnkBstrA.exe : 

attachicon.gifBez tytułu.png

Bardzo prosze o pomoc.. błagam was ludzie. jak zle wytłumaczyłem to napiszczie ..

Jest tam jeszcze HiPatchService.exe

oraz:  lsass.exe napiszczie czy wyżej wymienione żeczy są szkodliwe czy to normalne .. z góry dziękuje.

attachicon.gifBez tytułu.png Czerwonym kolorem zaznaczam moje obawy :( Acha co to jest to uknow ?

i jeszcze 

attachicon.gifBez tytułu.png

Nie wiem czy się przyglądnąłeś, ale wszystko działa Ci na localu. Więc gdzie w tym wirus? ;)

9obpmnjr.png

Opublikowano

Jeśli nie da się usunąć zostaje ci format. Mój brat też tak miał ale mu się uruhcoić wogóle niechciał. Pomógł mu tylko Format. działał mu w trybie awaryjnym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...