Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] FiberHost VPS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,

Ostatnio bardzo poważne zabrałem się do pracy nad servem (wczesniejsze proby konczyly sie na w polowie skofigurowanym serwem + mapie). Jak skoncze to chcialbym go na dedyku postawic lub gdziekolwiek indziej, dzis przegladalem oferty roznych hostingow i wyhaczyłem VPS'a 2G ramu, 150G transferu za okolo 30zl. Teraz kilka pytan czym sie rozni VPS od zwyklego wykupionego serva, czy to bedzie sie oplacac, czy do serva bede mogl potawic strone (bez dod. kosztow (jak juz bd musial to jakich)) no na ta chwile to wszytko, jak cos to potem dopisze te pytania

Pomogłem?

Daj "Lubie to"!

Opublikowano

VPS dzieli ram na wiele osób, a hosting oferuje stały ram i wiele dodatków typu: ItemShop itp. 

Polacam hosting pukawka.pl Ogarnij ten host tani i funkcjonalny :)

Opublikowano

Na serwerze typu VPS możesz regulować ilość slotow pamięci RAM na gracza a na serwerze wykupionym np na pukawka masz określoną ilość RAM-u na slot oraz nie możesz regulować liczby slotow ;).Jak czegoś nie kumasz pisz na PW ;)

Opublikowano

Serwery VPS posiadają więcej, o wiele więcej możliwości. :-)

Tam masz o 50% więcej możliwości, niż na serwerze hostingowanym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...