Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile zajmuje nauka gry?

pitogo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiem tak - w Dotę się wkręciłem. Gra mi się cholernie podoba, próbuję ogarnąć opcje itd, ale jest jeden problem... jestem do dupy. Myślałem sczerze mówiąc że po 3-4 grach będę mniej-więcej ogarniał ale rozegrałem już koło 10 i dalej w większość pieprzę gry po całości i tu się rodzi pytanie - jak długo wam zajęło dojście do poziomu w którym nie przegrywaliście gier w 10 minut i ogarnialiście już na czym gra polega, co robić i czego nie? Czy to po prostu Ja jestem takim retardem, czy ta gra rzeczywiście jest tak ciężka?

Dodam, że póki co nie mam zamiaru odpuszczać.

Don't touch me, bitch I'm famous

Opublikowano

Jeśli to twoja pierwsza gra z serii MOBA to spokojnie, nie ma co się smucić :) W tej grze liczy się przede wszystkim ogarnięcie taktyki i postaci. Radze Ci pooglądać trochę streamów itp. Na początku gry, masz w lewym górnym rogu taka ikonę książki, jeśli ją wciśniesz i dalej rozwiniesz będziesz mial proponowane buildy zrobione przez innych graczy, po kolei jakie itemy kupować i jakie skille dodawać. Daj sobię trochę czasu, bo tak naprawdę 10 gier to jest nic.

POWODZENIA :)

Opublikowano

Zalezy jak sie skupisz i czy szybko ogarniasz :) Niektorym to przychodzi w pare tygodni, innym zajmuje miesiace.

Ja sama gre ogarnolem w jakies 2/3 tyg.

61093c6efb.png

Legenda
Opublikowano

Ogarniesz na 100%, ale na jakim poziomie i co będziesz reprezentował z sobą to od Ciebie zależy. Dota 2 była pierwszą grą moba, w którą zagrałem i wiem, że lamiłem, ale uświadomiłem sobie, że czas coś zmienić. Czytałem poradniki, zaczynałem grać cm'y z kolegami, oglądać pro-scene.

Przeczytaj:

http://dota2.pl/pierwsze-kroki/

Oglądaj:

http://www.joindota.com/en/start

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Nie da się z góry powiedzieć, ile będziesz się uczył. Każdy, inaczej przyswaja wiedzę, ale, jeśli będziesz dużo czasu poświęcał na grę i czytał poradniki będzie to czas ok. 1 miesiąca. :) 

Powiem ci ,że Szybko powinieneś się nauczyć Bo ta gra jest łatwa do ogarnięcia 

Nie da się nauczyć dobrze grać, w chwilę.

Opublikowano

Powiem ci szczerze że OGROMNĄ pomoc daje oglądanie. meczy prprofesjonalnych drużyn np. Na'Vi na Youtube, mają też sporo filmów z trickami i bugami w grze. I osobiście polecam na yt kanał 'DotaCinema' - też spora pomoc.

Ja mam spędzone w grze 800h i dopiero moim zdaniem pełnoprawnie mogę stwierdzić że Umiem Grać. A na botach mam zagrane ze 3 mecze ;)

Opublikowano

Najwięcej nauczysz się poprostu grając, jesteś lepszy kiedy wiesz, czym zaskoczyć cię może przeciwnik, jak działają skille przeciwników, co należy składać, kiedy trzeba się cofnąc z turret. Poprostu graj, znajdź jedną/dwie postacie, które ci odpowiadają, ,ogarnij podstawy i potem dorzucaj kolejne postaci do puli. Ja na początku miałem 40 gier pod rząd Liną, zanim zacząłem grać coś innego :P.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Powiem ci ,że Szybko powinieneś się nauczyć Bo ta gra jest łatwa do ogarnięcia 

Nie zgadzam się ... Dota 2 jest w 100% trudniejsza od lola ... więc proszę nie pier**l mi takich głupot że ta gra jest łatwa .

A poza tym wcześniej grałem w lola więc ogarnięcie doty 2 przyszło mi po rozegraniu około 10 meczów .

Ale po 400h będziesz można powiedzieć małym "Mistrzem" tej gry ;P , wiem co mówię ...

W większości meczów przegrywa się przez tak zwany "NOOB TEAM" więc całej winy za grę nie musisz brać na siebie ;P

THP_1.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...