Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zapowiedz Serwera RPG Na Modach [500Slotów][Dedyk]

TechPack

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opiszę po krótce zasady rozgrywki.

Na serwerze znajdziecie 5 miast plus miasto główne spełniające rolę informacyjną[tawerna- miejsce odpoczynku][targ-zakup itemów lub sprzedaż][ratusz- informacje o innych mapach]

Zasady gry na serwerze:

Po wejściu każdy gracz ma za zadanie zapoznać się z dostępnymi miastami, dołączenie do miasta następować będzie w momencie podjęcia decyzji o przejściu przez portal. W raz z przejściem gracz dostaje skrót przy nicku określający jego miejsce zamieszkania i przynależność.

Ewolucja postaci będzie następować za pomocą paska od xp. Enchantowanie rzeczy będzie możliwe z racji na to tylko przez osobę z rangą kapłan. Śmierć bohatera będzie zabierać 15% xp które udało się uzbierać.

Każde miasto będzie się czymś charakteryzować. Nie będę na tą chwilę dawać pełnego opisu ale np. Elfowie będą mieć dostęp do robienia łuków, tym samym Elf Mag będzie mieć dostęp do łuków i strzał z trutkami. To taka krótka informacja dotycząca ograniczeń. Nie będzie ich dużo jednakże tak jak już napisałem będą one charakterystyczne dla danej rasy.

Drabinę ewolucji postaci zaprezentuje do końca tygodnia, to samo jeśli chodzi o system miast i dodam ssy tego co już jest gotowe.

Serwer nie będzie należeć do łatwych! Bossy na serwerze mają do 8000 hp, trzeba będzie z nimi walczyć mając do dyspozycji ponad 40 kompletów zbroi/mieczy/magicznych różdżek/czarów. Najmocniejszy miecz zadaje tylko 40dmg. To wszystko zależne od tego jaką postać wybierzecie.

Samotne udanie się na taka walkę jest bezsensowne, trzeba zebrać drużynę by móc ubić bossa.

Dodatkowo system questów , misji które można pobrać na tablicy w ratuszu i tawernie, dungeony.

Nie będzie można kupić w sklepie żadnej rangi, żadnego dodatku przyspieszającego rozwój postaci, broni, różdżek itp. jedyna rzecz która będziemy sprzedawać by utrzymać serwer to dostęp do własnej działki o wymiarach 16x16 lub 8x8. Gracz bez działki ma dostęp tylko do enderchesta oraz pojedynczego kufra w miejskim skarbcu.

To tyle jeśli chodzi na tą chwilę o serwer.

Czekam też na opinie czy ktoś będzie zainteresowany grą?

Paczka modów już gotowa ale na razie podam ją osobą wytypowanym do beta testów.

Ilość modów 38.

Start serwera zaplanowany na koniec marca.

Jestem wesoły Tomek

Opublikowano

Pomysł całkiem fajny , ale prace nad takim serwerem zajmą co najmniej rok ... dlatego nwm czy to ma sens :P Zgrany team potrzebny i masa czasu

Co do BETA to mnie możesz/możecie dodać :)
Stillah

Opublikowano

Pomysł całkiem fajny , ale prace nad takim serwerem zajmą co najmniej rok ... dlatego nwm czy to ma sens :P Zgrany team potrzebny i masa czasu

Co do BETA to mnie możesz/możecie dodać :)

Stillah

My już nad tym trochę pracujemy w ukryciu :)

Żeby ruszyć bardziej z kopyta potrzeba nam więcej osób bo większość z teamu ma 20+ i niektórzy pracują/studiują.

Potrzebne nam też świeże spojrzenie innych osób.

Dodatkowo szukamy moderatorów/budowniczych. 

Jestem wesoły Tomek

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

już nie mogę się doczekać serwera zwłaszcza że gram już na tej sieci ponad 1  rok   B)

zaczynając od technicznego na modach  ;)

Opublikowano

widze moj projekt szybko sie rozchodzi po internecie tzw (koledzy) :) gdyby nie to ze nie mam aktualnie stalego dochodu serwer juz by powstal a takto konce pracy przewiduje po wakacjach o ile wgl takie nadejda

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...