Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

E-papierosy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Czy ktoś z Was pali takiego papieroska i co myśli na ten temat? Osobiście planuję kupić najtańszego na rynku e-papierosa ego ce4 (tak na początek) i zastanawiam się, czy palenie liquidu - tzw. zerówki - (czyli bez nikotyny) także jest szkodliwe, czy tylko te z nikotyną uzależniają.

Dodam, że zwykłego szluga nigdy do gęby nie wezmę.

Czy taki e-papieros bez nikotyny jest dla mnie?

Jakie są wasze opinie?

5omic072lr6b.png

Opublikowano

Zależy ile masz lat . 

Liquid 0 nie zawiera nikotyny i nie powinnien byc szkodliwy ale jeśli nie chcesz ryzykować to kup sobie Glicerynę , Glikol i jakiś aromat na yt znajdziesz jak to zrobić .

Opublikowano

To gówno jest, tym się rzucić nie da, a jak się przyśsiesz to będziesz to ciągnął aż się bateria nie wyczerpie. Gówno i nic więcej, nie warte nawet 15 zł

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Opublikowano

To gówno jest, tym się rzucić nie da, a jak się przyśsiesz to będziesz to ciągnął aż się bateria nie wyczerpie. Gówno i nic więcej, nie warte nawet 15 zł

Uwierz mi że da sie przez e rzucić palenie znam kilku takich ludzi co już nie palą papierosów tylko od czasu do czasu wyciagna sobie e i cykną kilka razy i starcza ;)

Sam posiadam e i jakoś nie ''przyssałem'' sie jak ty to napisałeś ...

Opublikowano

Jak ktoś ma słabą wolę, to nie powinien nawet sięgać po piwo, bo to go zniszczy... -.-

Z tym ryzykiem to bywa różnie. Ale jeśli mówisz, że zerówki nie powinny szkodzić, to chyba nie będę kombinował.

A czy dym jest szkodliwy? I przez ile unosi się po nim chmura/zapach?

5omic072lr6b.png

Opublikowano

Jeśli nie palisz to nie kupuj.. Jeśli masz zamiar rzucić to polecam. Podam parę przykładów

1. Nie jebie od ciebie
  2. Nie jebie w pokoju
  3. Możesz jarać gdzie chcesz (autobus itp)
  4. Nie uzależnia ( 0 nikotyny, chyba że Cie uzależni puszczanie dymu :D )
  5. Jeśli chciałbyś rzucać to od 24mg lecisz w dół powoli.
  6. Znajomi nie będę Ciebie wyzywać, żebyś spierdalał od nich bo palisz/jebie od Ciebie fajkami
  7. Oszczędność 
  8. Ładnie nawet pachnie (jeśli liquid smakowy)

Nie polecam tych tanich, kumpel już miał z 4 te tanie i jednego przysłali mu z rozwaloną bateria, 3 inne zepsuły się. A za te 4 by mógł kupić jednego i porządnego !

Osobiście polecam Volish'a i góre clearomizer albo atom (grzałka na dole, często zdarzają sie przecieki na baterie, żeby napełnić odkręcasz od dołu i napełniasz, a tak to spoko,) albo Crystal 2 ( z grzałka u góry, odkręcasz drip i nalewasz) Oczywiście musisz też się liczyć z tym, że trzeba grzałkę wymieniać co jakiś czas i czasami trzeba umyć całego od środka.

Logo.JPG

Opublikowano

Ja tam polecam e fajki :)

Tak z doświadczenia nie kupuj liquidów zerówek bo to niesmaczne i tylko strata kasy. Lepiej wlej sobie liquid normalny (np. smakowy) i jakiś słaby liquid (4 albo 8) i dolej trochę wody ;D Będziesz miał dużo dymu a poczujesz że jarasz

Co do Chińskich fajek nie polecam ... Czytałem kiedyś że ktoś podłączył Ego ce5 (chyba) do laptopa na ładowanie i w baterii coś strzeliło i spaliło port USB + fajka się zaczęła palić ;) Więc nie polecam. Lepiej wydaj te 30-40 zł więcej 

Dzięki za przeczytanie ;) 

#JebacSygnatury

Opublikowano

Jeśli nie palisz to nie kupuj.. Jeśli masz zamiar rzucić to polecam. Podam parę przykładów

1. Nie jebie od ciebie
  2. Nie jebie w pokoju
  3. Możesz jarać gdzie chcesz (autobus itp)
  4. Nie uzależnia ( 0 nikotyny, chyba że Cie uzależni puszczanie dymu :D )
  5. Jeśli chciałbyś rzucać to od 24mg lecisz w dół powoli.
  6. Znajomi nie będę Ciebie wyzywać, żebyś spierdalał od nich bo palisz/jebie od Ciebie fajkami
  7. Oszczędność 
  8. Ładnie nawet pachnie (jeśli liquid smakowy)

Nie polecam tych tanich, kumpel już miał z 4 te tanie i jednego przysłali mu z rozwaloną bateria, 3 inne zepsuły się. A za te 4 by mógł kupić jednego i porządnego !

Osobiście polecam Volish'a i góre clearomizer albo atom (grzałka na dole, często zdarzają sie przecieki na baterie, żeby napełnić odkręcasz od dołu i napełniasz, a tak to spoko,) albo Crystal 2 ( z grzałka u góry, odkręcasz drip i nalewasz) Oczywiście musisz też się liczyć z tym, że trzeba grzałkę wymieniać co jakiś czas i czasami trzeba umyć całego od środka.

Z 24mg przesadziłeś będzie sie dusił za mocne poprostu  najlepiej by palił 0mg ;)

Opublikowano

Z 24mg przesadziłeś będzie sie dusił za mocne poprostu  najlepiej by palił 0mg ;)

Jeśli ktoś rzuca palenie to raczej można zacząć od 24mg lub 18mg. Jak pierwszy raz zapaliłem e-peta to też dusiłem się jakbym zajebał bucha z 5 litrowego wiadra, ale parę buchów później już normalnie było.

24mg-18mg-11mg-8mg-4mg-0mg 

Moc też zależy od producenta liquidu. Osobiście ja sam pale aktualnie 11 mg (spadłem z 18mg) i kupuje 10ml za 8zł. Szkoda kasy na te liquidy "markowe" 

Logo.JPG

Opublikowano

Nie paliłem normalnych, nie paliłem e-papierosa.

Nie chcę nikotyny ( jeśli uzależnia nawet w małych ilościach)

Moje wymogi to: Ma być chmurka, dobrze smakować i być jak najzdrowszym z mozliwych :)

dziękuję wszystkim za odpowiedzi.

5omic072lr6b.png

Opublikowano

To wlej sobie do e fajki wodę z kranu :) będzie dużo pary bo przecież Para xD

kiedyś był film na YT jak znajdę to podeślę 

Zobacz sobie 

#JebacSygnatury

Opublikowano

To wlej sobie do e fajki wodę z kranu :) będzie dużo pary bo przecież Para xD

kiedyś był film na YT jak znajdę to podeślę 

Zobacz sobie 

Dzięki ! :)

Ale nie mam w ustach takiego posmaku, jakbym parę wodną np. z czajnika wdychał? :D

I jeszcze coś - czy można jakieś smaki zrobić, bo ta woda sama z siebie to niestety nie smakuje ;( Ale tam jestem w stanie wyrzec się smaku.

5omic072lr6b.png

Opublikowano

Nie polecam samej wody palić.. Jak już to kupuj sobie 0mg i będziesz miał w chuj wyrazisty smak. Czym mniej nikotyny wtedy bardziej odczuwalny smak.

Kupisz e-peta i wlej sobie samej wody, zobaczy że to wcale dobre nie jest. zwykły najtańszy liquid 0mg i masz w CHUUUUUUJ smaków i jeszcze więcej.

Logo.JPG

Opublikowano

Okej dzięki za zainteresowanie ;)

Niedługo prawdopodobnie kupię, to podzielę się opinią, i może będę miał jakieś pytania.

5omic072lr6b.png

Opublikowano

Stworzone z hukiem, pod mottem 'Z nami łatwiej rzucisz palenie!', a tak naprawdę to chiński shit, 100% materiałów tworzonych w chinach, z najtańszych składników. Nie wiesz co jest w składzie, substancje trujące to nie tylko nikotyna, choć to ona głównie uzależnia. Nie pal, bo sensu to nie ma.

Opublikowano

Nawet nie czytałem postów, bo po pierwszych stwierdziłem, że nie warto.

E-papieros na sam początek to przynajmniej za 100zł powinien być. (trzeba szukać z najmocniejszą baterią).

Kupuje się liquidy, oraz wymienia co jakiś czas grzałkę (koszt do 10zł) zależnie od częstotliwości z jaką używamy efajka.

Są różne dawki nikotyny, są też zerówki (czyli jej brak).

Wybór w liquidach jest bardzo, bardzo spory (wszelakie smaki owocowe, herbaciane, zwykłych papierosów).

BÓG = CZŁOWIEK

Opublikowano

To jest gówno!

Ja osobiscie przez kilka dni mialem volisha crystal 3 a jak cos sie zrabalo i liquidu sie napilem to zygalem krwia.

Pztm nie polecam jak nie masz zamiaru sie oduzalezniac i nigdy nie paliles zwyklych to nawet z liquidem bez nikotyny sie uzaleznisz.

Tylko sobie zdrowie psujesz a szpan jest przez pierwsze dwa dni.\

pzdr.i mam nadzieje ze nie zmarnujesz hajsu jak ja

daftpunkh.jpg

sygnaturka by "mucka12"

Opublikowano

uzaleznic sie nie da , lepiej zakupic osobno grzalke jesli nie chcesz po kilku dniach czuc spalenizny w ustach , sam posiadam e-pepka juz z pol roku pale 24g i pomaga w rzucaniu , ale od palenia e-pepka w plucach zbiera ci sie woda , plus 50zl tygodniowo mam w kieszeni, a i chlopak ktory jakims cudem lykną olejek , mi tez niekiedy wpada jakas ilosc ale nigdy nie rzygałem , no chyba ze jestes debilem i sie napiłeś tego

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...