Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki jest najlepszy set na max. lvl u Bard'a?

adam349

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki jest naj. set na max lvl na Pve (farmienie i instancje) gdzie moge go kupić i za co?

I jak dostać się na stalgaraba, szłyszałem że trzeba wykonać misję od shugo w heiron który tp'nie mnie na statek itd. tyle że ja już tą misje wykonałem a nie moge wejść na instancje. Wie ktoś o co chodzi?

Opublikowano

Najlepszy do farmienia PvE (z ujemnym enmity boostem) będzie mythicalowy z Runadium / Katalamize. Nie możesz go kupić, można tylko go wydropić. Są to jednak end-gameowe instancje gdzie potrzebujesz 6 lub 12 osobowy zgrany team (z Tobą). Obstawiam jednak, że skoro w drugiej części tematu pytasz o Steel Rake (czy też według PL wersji: Stalgrab) to nie masz jeszcze nawet 50lvl (a max lvl wynosi 65 i taki też jest próg na te instancje) więc ogólnikowo powiem, że całkiem przyjemny set do jako takiego PvP i PvE możesz dostać za Battle Medaliony (Medale Walki), które dostajesz za wykonywanie questów w Północnym i Południowym Katalamie w przedziale 61-65lvl. Polega to na zabijaniu mobów/innych graczy w konkretnych miejscach i jest aktualnie najłatwiejszym sposobem na zrobienie znośnego setu "do wszystkiego" bo robisz questy expiąc, zbierasz na set i go kupujesz.

Co do Stalgraba to upewnij się czy chcesz wejść na instancję grupową czy solo. Do grupowej możesz wejść tylko będąc z innym graczem w grupie, a do solo oczywiście powinieneś móc już teraz bez żadnych problemów bo wymagane jest jedynie ukończenie questa, który opisałeś, że masz zrobiony.

Opublikowano

Właśnie się mylisz,  mam 57 lvl i już blisko do końca a ja nadal chodze w tym secie za różowe monety i zastanawiam sie czy kupywać set za medale

walki czy zbierać już na jakiś end game'owy set?

Opublikowano

Uznałem, że nie masz więcej niż 50lvl ponieważ nie znam nikogo kto by powyżej 50lvl nie był na SR (Stalgrabie) chociażby dlatego, że robi się tam zadanie na Greater Stigma Slot...

Na tym lvl możesz się bawić w set za Kahruny na 60lvl lub od 61lvl już poważnie zbierać set za BMy (Medale Walki).

Opublikowano

BMowy = ten na 65lvl (Kahrun jest na 60lvl) chociażby dlatego, że jest na wyższy lvl i ma lepsze statystyki. No i możesz w nim biegać po mapach PvP. W Kahrunowym szybciej padniesz jeśli by Ciebie zaatakował gracz bo nie ma setu do obrony w PvP.

Kahrunowy kupisz w Tiamarancie (od Reianów - NPCowie z jednym czerwonym skrzydłem), a BMowy w fortecy Twojej frakcji, w Północnym Katalamie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...