Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uważajcie na bezpieczeństwo waszego konta

ArhiX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Chciałbym podzielić się z wami pewnymi wydarzeniami, które ostatnio miały miejsce, ale niczym złym się nie skończyły.
Zaczęło się, od prośby RIOTU o powiązanie konta z mailem. Nic specjalnego ale ignorowałem przez dłuższy czas. Po czym dostałem drugą wiadomość o powiązaniu mojego konta z mailem i trzy następujące po sobie maile, które "nakazywały" mi zmienić hasło. Całe szczęście nie należę do ufnych osób i w sumie z góry założyłem i zawsze zakładam, że ktoś próbuje chwycić mnie na haczyk.
Napisałem do supportu, podałem wszystkie linki dane itp. które znalazłem w tych mailach - odpowiedź - jednocześnie nie była dla mnie zaskoczeniem ale zaniepokoiła mnie:

Strony które podałeś nie są powiązane do naszej strony więc radzę Ci abyś do nich nie wchodził udaj się na naszą stronę wejdź na swoje konto i tam zweryfikuj konto.

Żadna ze stron do których prowadziły linki NIE NALEŻAŁY do RIOTU. To samo z mailem. Były jednak zgubnie podobne i sądzę, że ktoś może dać się na to nabrać (taka internetowa hiena jak ja, która przez 12 lat internetowania nigdy nie wgrała antywirusa i żadnego wirusa nie złapała - nie dała się nabrać).

Apeluję o rozwagę drodzy forumowicze - może i wasze konta to tylko brązy itp. ale po co narażać się na stratę nawet tego.
Wszelkie akcje dotyczące waszego konta czyńcie z poziomu głównej strony LoL-a lub jeśli to wymaga - maila. Nie warto ufać wiadomościom, które przychodzą na e-mail "ot tak".

Wiem, ze dla niektórych jest to zupełnie oczywiste, ale ostrożności nigdy za wiele.

wikmk9.jpg

Opublikowano

To właśnie jest typowy haczyk, tak samo jest ze zmianą hasła na allegro, przychodzi z fejk strony i masz podobno zmienić. Osobiście aktywuje konta z poziomu stron głównych i innym także polecam.

Nie dajcie się nabrać !

928011413476457403957.png

Opublikowano

Pamiętajcie także, że za weryfikację dostajecie IP Boosta na 4 wygrane - naprawdę się opłaca. 

Opublikowano

Pamiętajcie także, że za weryfikację dostajecie IP Boosta na 4 wygrane - naprawdę się opłaca. 

A co to ma do tematu ? 

Również zawsze sprawdzam strony, czy nie ma innej końcówki itp. Dobrze że nie dałeś się złapać. 

b_560_95_1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...