Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pamięć RAM a nowe gry

Szteker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Otóż posiadłem dziś nową grę Thief, która wymaga 4 GB RAM, które mam, lecz i tak zacina się strasznie jakbym miał słabego kompa, a mam tak:

Intel Core i5-3350p CPU 3.30 GHz

AMD Radeon HD 7800 Series

4 GB RAM

Wina leży po zbyt małej ilości RAM? Opłaca się jeszcze dokupić 4, da mi coś to wgl? Z góry dzięki...

Pozdrawiam

Opublikowano

Sciagnij GPU-Z i podaj dokladny model karty graficznej bo moze masz hd7830

Zdefragmentuj dysk, usun rejestry ccleanerem i przeskanuj dysk HDTune'm w poszukiwaniu bad sectorow i wklej logi OTL

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

Ram dać to da, ale zrób defragmentacje dysku, przeczyść kompa ccleanerem.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

fajnie bo taka karta graficzna nigdy nie wyszła ;)

Jednak mam 7850 HD - mógłbym prosić o opinię jak się ma teraz ta karta w oczach nowych gier? Bo podejrzewam, że za niedługo będzie trzeba ją wymienić, bo jeszcze śmigam na rozdzielczości 1620x1050

Co do tych RAM, to ogólnie komp mi będzie szybciej chodził? Co do czyszczenia, to co tydzień czyszczę Odkurzaczem i Cclenerem do dopełnienia, ale i tak dalej mi załącza się o 50% dłużej niż na początku jak go kupiłem i czasami się zlaguje, ale po np minucie mija. Zrobię sobie chyba za niedługo formata, bo odświeżam kompa, więc może lepiej będzie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...