Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

BlueScreen -limit like za pomoc-

Doge

Pytanie

Opublikowano

Cześć, jestem świeżo po formacie (windows 7 professional 64 bit) 

problem jest taki że podczas obciążenia komputera np

wiele kart otwartych czy też granie w gta sa

wypierdzieli mi blue screen a dokładnie:

0x00000000a 

w plikach pomagających rozwiązać problem pisze:

C:\Windows\Minidump\030414-47000-01.dmp
  C:\Users\Wiktor\AppData\Local\Temp\WER-70859-0.sysdata.xml
Czy to może być wina tego że podczas robienia formata komputer był wielokrotnie wyłączany
i włączany? Za pomoc daję limit like.
Komp:
Intel Core 2
2GB Ram
Nvidia Geforce 7600GS (sterowniki do karty graficznej wgrałem)

1394041940-U1116777.png

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"Czy to może być wina tego że podczas robienia formata komputer był wielokrotnie wyłączany

i włączany?" tzn. że podczas instalowania systemu restartowałeś kompa? :f 

Pobierz Cristal disk info zrób ss'a i wstaw na forum, pobierz HD Tune przejdź w zakładkę Error scan i skanuj (odznacz quick scan) 
skoro robiłeś format to znaczy że instalowałeś też sterowniki, jeśli użyłeś do tego jakiegoś programu który sam wyszukuje i instaluje sterowniki to usuń go i pobierz sterowniki ze stron producentów.
Opublikowano

Tak, dobrze wpisałeś. 

nie działa.

uważam że to wina karty graficznej ponieważ w stanie spoczynku ma 50 stopni :O

zmienię obudowę, mam brutusa m23 zawsze jakieś lepsze chłodzenie to będzie.

Dokupię jakąś inną kartę graficzną. Jaką polecacie w miarę kartę żeby była lepsza od tej co mam do 300zł?

jeśli się myle to mnie poprawcie - podczas gry tekstury sie rozmywaja, i jest bluescreen lub gdy proboje zminimalizowac

PS: obroty są na maks

1394041940-U1116777.png

Opublikowano

ou, no chyba że tak ;-; karty graficznej ci nie polecę bo na hardware się nie znam, napisz nowy temat i opisz jaki masz zasilacz, jaką płytę główną i jaki budżet :)

Opublikowano

"Czy to może być wina tego że podczas robienia formata komputer był wielokrotnie wyłączany

i włączany?" tzn. że podczas instalowania systemu restartowałeś kompa? :f 

Pobierz Cristal disk info zrób ss'a i wstaw na forum, pobierz HD Tune przejdź w zakładkę Error scan i skanuj (odznacz quick scan) 
skoro robiłeś format to znaczy że instalowałeś też sterowniki, jeśli użyłeś do tego jakiegoś programu który sam wyszukuje i instaluje sterowniki to usuń go i pobierz sterowniki ze stron producentów.

Tak podczas instalacji był restartowany komp... ;x

Zaraz dam edita i wstawię ss z hdtune // Tak podczas instalacji był restartowany komp... ;x

Zaraz dam edita i wstawię ss z hdtune oczywiście jak nie wypierdzieli mi blue screen

btw teraz robie tego skana i komp tak jakby zaczyna mulić i dysk hałasuje tzn trzeszczy tak... To dobrze? :D

już znalazło 1  2 kwadracik/i czerwony/ch

1394041940-U1116777.png

Opublikowano

jeszcze coś znalazło? daj jeszcze ss'a z Cristal disk info i przeinstaluj sterowniki te które instalowałeś.

nie już nic nie znalazło. Jakie stery przeinstalować? ten błąd jest od instalacji systemu (od wczoraj)

xi-ogdzosepifvwrcxslrst.jpg

1394041940-U1116777.png

Opublikowano

Do zamknięcia, problem rozwiązany.

Problem był spowodowany przez system (64bit) a ja miałem procesor x86 dlatego

przeinstalowałem system na 32bit i śmiga

1394041940-U1116777.png

Opublikowano

od karty graficznej. dysk nie jest w najlepszym stanie, już swoje przepracował :)

http://www.MPCpc.pl/forum-9/announcement-4-zak%C5%82adanie-tematu-pomocne-raporty-i-informacje/

w tym temacie znajdziesz program Debugging Tools for Windows, postępuj zgodnie z instrukcją. zrzut przekopiujesz do pliku txt naciskając prawy ctrl + v

To może być wina dysku?

O co chodzi z tym DTFW bo nie rozumiem, czytałem już 2 razy ale i tak nie kumam :D

1394041940-U1116777.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...