Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak grać shyvaną?

Reph3at

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Specjalista może nie jestem, ale na jungli shyvana jedna z lepszych na tą mete. Czyścisz kampy red>wiedżmy>Blue/wilki>Gank/Blue (Bot gankujesz tylko w specjalnych okazjach) przy gankach próbujesz brać dmg  na siebie. Koleś w 75%(zależne jak daleko wyszedł od wieży)  albo flash albo dead.Składaj HP + DMG (polecam szybko złożyć Phage i kradzież życia do hydry).Zazwyczaj w middle game sprzedaje Phage ew. w late game. Później opcjonalnie do przeciwnej drużyny. W tf'ach ściągasz DMG na siebie i obijasz wszystkich ( ADC i APC pierwsi) Ulti też opcjonalnie ja zwykle używam ulti gdy mój adc ma poniżej 50% HP. Możesz go także używać do rozpoczynania tf'a.Musisz się nauczyć niektórych sytuacji polecam jakiś poradnik z YT. Ja osobiście w middle game sam robie Triple jak na początku się sfeeduje.
Jeśli chodzi o nerf nie jest on taki duży jungla w early może być troszkę trudniejsza.
Mój ostateczny build wygląda tak:

mercurys-treads.gifMożna takżeninja-tabi.giffrozen-mallet.gif
sunfire-cape.gifatmas-impaler.gifblade-of-the-ruined-king.giflubravenous-hydra.gifranduins-omen.giflubspirit-visage.gifzależy od Enemy

Y.ou O.nly L.ive O.n-line.

YOLO

Opublikowano

Grasz tak jak pozwala Ci przeciwnik. Jeśli wymiany kończą się korzyścią dla CB to outfarmisz go a jak dla mniego to grasz pasywnie i czekasz na gangi. Shyvana to dobry top wiec więcej jest gier w których ty masz przewagę nad przeciwnikiem.

@up nie wiem co w twoim buildzie robi atma i fm. Podań Ci core:

-sunfire

-omen

-spirit visage (jak nie ma AP w enemy to proste ze nie skladasz, zamiast tego możesz kupic warmoga czy nawet thornmaila)

-botrk / hydra

3d8b54f471ac3645gen.png

Ten ból dópy

Opublikowano

W early raczej dużych szans nie masz. Próbuj farmić do cutlassa, potem kupujesz giants belta, kończysz botrka i składasz się pod tanka. Shyvana już tylko z cutlassem jest bardzo mocna :D

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...