Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tania karta graficzna i procesor

Xplorerpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem.
Posiadam kartę graficzną Nvidia GeForce 6600 (lekko podkręcona, nie pamiętam do jakich wartości, dlatego ich tu nie zamieszczę),

procesor AMD Athlon 64 3500+ (2.2 Ghz - podkręcone do 2.3) oraz 2.5 Gb RAM.

Z tymi częściami (odniosę się do LOL'a) uzyskuję od 45 do 50 FPS [W grze z wyłączonym dźwiękiem i na minimalnych wymaganiach].

Mógłby ktoś, kto się zna doradzić mi jaką mógłbym kupić nową kartę graficzną (używaną z tych starszych) oraz procesor (też nie z tych nowszych, starszy tańszy typ)?

Nie mam za bardzo kasy na nowy komputer, a potrzebowałbym czegoś, co utrzymałoby płynną grę przy średnich/minimalnych wymaganiach (znowu odnoszę się do LOL'a).

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Modecom Premium 430 W.

Zapomniałem dodać, że ram to jedynki DDR + Płyta główna ASRock 939A785GMH [785G]

Budżetu na razie nie ma. Na droższe części nie dam rady uzbierać. Na coś tańszego zawsze można dorobić :)

Opublikowano

Napisz tak mniej więcej ile chcesz na to przeznaczyć, bo skąd można wiedzieć za ile dla ciebie jest "coś tańszego".

A po za tym to w ten obecny komputer nie warto wkładać pieniędzy, tylko najlepiej wymienić wszystko, bo każda część co podałeś już do żadnych gier się nie nadaje. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...