Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy udostępnianie świata zamula internet?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam internet 40mb/s bez limitów i chciałbym grać z kolegami na udostępnionym świecie przezemnie na hamachi i chcę wiedzieć czy jak udostępnie to czy mój brat (razem neta mamy) bedzie miał lagi np. w cs'ie albo długi bufor na yt ?

Jak miałem 6mb/s bez limitów i stawiałem serva na którym było ok. 1-5 graczy to u brata były już lagi.

Chce wiedzieć też co mniej zamula internet stawianie serva czy udostępnianie świata przez hamachi.

Czy to zależy od ilości graczy ?

CHODZI TYLKO O INTERNET WIĘC NIE PISZCIE MI ŻE MOŻE MI KOMPUTER ZAMULAĆ CZY COŚ TAKIEGO

Opublikowano

Jeżeli ty będziesz miał pełno stron po odpalanych i on będzie oglądał na yt to mogą być lagi zależy też jaka jakość filmu ale jak ty będziesz miał tylko mc a on cs'a to nie będzie lagów

SYGNATURA-OFICJALNA.png

Opublikowano

to zależy jaki masz upload i download bo jeżeli masz wysokie obie rzeczy to spokojnie nie będzie lagów to jest tak jak byś stawiał zwykły serwer minecraft na plikach serwerowych :)

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Download mam 4-5 mb/s

Nie wiem czy dobrze sprawdzilem upload ale jak wrzucalem na speedyshare plik 8,5mb to była prędkość 480kB/s i rosło ale powoli

Opublikowano

Wszystko zależy od uploadu jaki ty masz i co ten twój brat dokładnie będzie robił .

Ps. Może wydajcie z kolegami na spółkę ok. 10 złoty na hosting i o lagi nie będziecie się martwić , a ty nie będziesz musiał mieć hamachi .

Opublikowano

Sprawdziłem upload normalnie i nie 480kb/s tylko 3700kb/s

Więc brat nie bedzie miał lagów gdyby miał odpalony cs , steam i mumble ?

A graczy by było tak 2-4

Opublikowano

Witam mam internet 40mb/s bez limitów i chciałbym grać z kolegami na udostępnionym świecie przezemnie na hamachi i chcę wiedzieć czy jak udostępnie to czy mój brat (razem neta mamy) bedzie miał lagi np. w cs'ie albo długi bufor na yt ?

Jak miałem 6mb/s bez limitów i stawiałem serva na którym było ok. 1-5 graczy to u brata były już lagi.

Chce wiedzieć też co mniej zamula internet stawianie serva czy udostępnianie świata przez hamachi.

Czy to zależy od ilości graczy ?

CHODZI TYLKO O INTERNET WIĘC NIE PISZCIE MI ŻE MOŻE MI KOMPUTER ZAMULAĆ CZY COŚ TAKIEGO

W tym wypadku ważny jest upload. Średnio gracz połączony z Twoim serwerem wymaga ~0.25mb/s (256 kb/s), więc łatwo sobie wyliczysz. Najlepiej jeśli sobie sprawdzisz szybkość internetu na:

speedtest.net

Jak możesz to wrzuć screen z wynikiem. Jeśli coś pobierasz wysyłasz / pobierasz to oczywiście przed tym to wyłącz.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...