Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z FPS'ami

Krolik^^

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam taki problem. Raz gdy gram sb w lola mam normalnie fps 25-30 ( tak tak mam komputer z przed wojny ale czytajcie dalej) no i gdy gram 0 ścinek itd (low detale) moge grac tak 10 meczy ale czasem np gdy włączę sb lola to mam 5-10 fps i gra sie ścina. Watpie ze to od sprzętu bo jak mowilem 10 meczy pod rząd mogę grac bez ścinek fajnie się gra, a czasem nie mogę dograć meczu. Wie ktos jak mi pomóc bo ja juz nie wiem, przejrzałem chyba wszystkie tematy co do mojego problemu i nic nie pomaga. Moze ktos pomoze :). Z góry dzieki

Edit@ Jeszcze dodam ze napewno to nie zależy od internetu ponieważ ping mam 20-30 jak gram normalnie bez scinek :) a gdy mam scinki 30-40

Opublikowano

Uzupełnij pastę termo-przewodzącą i wyczyść kompa, widocznie komp się nagrzewa po iluś meczach i spada wydajność.

928011413476457403957.png

Opublikowano

watpie ze to wysokie temperatury poniewaz np gdy laptop cala noc jest wylaczony i go wlacze rano lola odrazu po starcie systemu to wlasnie scinki sa albo ich nie ma zalezy od dnia. watpie ze za slaby komp bo jak mowilem gra czasem smiga az milo sie gra nawet 10 meczy a czasem 1 nie da sie zagrac. sam nie wiem co to byc moze.

specyfikacje dodam jak wejde na kompa

Edit@ Specyfikacje

Procek: Intel® Pentium® Dual CPU T2310 @ 1,46Ghz

Ram: 2GB

Grafika: Mobile Intel® 965 Express Chipset Familly

Tak jak mowilem komp przed wojenny lecz LOL mi śmiga na low detalach lecz czasem występują te ścinki a czasem nie , ktos pomoże to tam jakoś wynagrodzę :) Z góry dziękuje. 

Dodam ze bawiłem sie juz tym programem Game Booster 3 i nic nie pomogło.

Ktos cos moze doradzi jak sb z tym problemem poradzic? 

Opublikowano

Ktoś pomoze ? np. teraz grałem 2 mecze i 30/60 fps na low detalach (komp chodził cały dzien) a np rano po właczeniu lapka mialem 12/60. Ktos mi mowil ze moge miec cos takiego jak 2 karty grafiki i raz na ta sie włącza raz na ta, bo jak wejde w menadżer urządzen i rozwine karty graficzne mam niby 2 lecz tak samo podpisane Mobile Intel® 965 Express Chipset Familly. Juz nie wiem 

Opublikowano

Ta karta jest zintegrowana, jeśli grasz właśnie na tej, to nic nie da się zrobić z wydajnością, na intergrach nie da się w żadną grę grać. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

No dobrze jest zintegrowana to nie powinno sie właśnie dac grac a ja grac moge 30/60 fps 30 lvla na scinkach nie wbil bym na tym kompie, dziwne to jest ;p

Opublikowano

Zainstaluj game booster naprawde pomaga, doda ci 15-20 fps

zasilacz : 530 W
Karta Graf : MSI GeForce760 TF  2 GB
ram : 16
procesor :intel coreei5 3,2 ghz 4 rdzenie

Opublikowano

mam niby to sciagniete ale nic mi to nie daje. ale dzis caly dzien moge grac normalnie 13 meczy 30-40/60 fps i o co tu chodzi ? Magia

Opublikowano

probowalem juz wiele razy. dla mnie dziwne jest to ze dzis moge grac na 40/60 fps a wczoraj rano mialem 12/60 i nie moge tego ogarnac :p. z gory dzieki wszystkim za pomoc, moze ktos tez tak mial?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...