Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odbiornik wifi

MAFRIX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zamiar kupić laptopa na allegro taki w przediale od 600 do 800. Ma on slużyć mi na lato do garażu oddalonego od 50 m od domu (garaż traktuję jako letniskowy domek). W garażu mam siłownie, no i tam sprzęty do robienia urządzeń elektrycznych, ale to raczej nie ważne. Tak jak pisałem garaż jest oddalony od domu mniej więcej 50 m. Jeżeli patrzeć na router gdzie stoi to będzie dodatkowe 20 m plus ściany domu (garaż nie ma grubych ścian i w dodatku często drzwi otwarte). No i zastanawiam się jaki odbiornik do tego laptopa kupić. Chciałbym aby był on TP-Link poniważ czytałem że jest to dobra firma oraz tania. Router mam od orange chyba Livebox 3.0 (najnowszy). Łącze to 10 mb/s więc nie zaszaleje ale fundusze mam do 100 zł na odbiornik a widziałem że te 300mb/s są za 70 zł maks więc może on być dobry. Proszę o linki (oczywiście w [ code ]) i dokładny (mniej więcej swój) opis urządzenia. To będzie mój pierwszy odbiornik więc ''proszę" o wyszczegulnienie na ile metrów on by był. Jeżeli będzie jakiś bardziej wydajny z innej dobrej firmy w cenach tp linka to też może być :) Byle na duży zasięg (może od innych mieszkańców się będzie łapać :P)

Opublikowano

Odbiornik nic nie da, musi być dobry nadajnik a ty masz byle co jeśli chodzi o moc , lepiej poprowadź kabel albo wystaw dodatkową antenę. W ostateczności kup repeater ok 100 zł

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...