Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wgrać game 2089 do plików serwerowych by Terenzo?

Gość Zentso

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Chcę wgrać na swój serwer te game  http://www.mpcforum.pl/topic/744876-dl-game-2089-edit-by-sasori-aktualizacja/  . Mam pliki serwerowe stąd http://www.mpcforum.pl/topic/768196-czyste-serverfiles-by-terenzo/  .

Jeśli ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak się dodaje game, gdzie i jak, co to są diffy, jak się je dodaje, bo w tych sprawach jestem zupełnie zielony xD.

Nie za bardzo wiem, gdzie mam te game wgrać i jak :D.

hq-ilvemkzapwhwbpctbutv.jpg

Opublikowano

Wchodzisz do swojej sciezki w FTP z game, usuwasz je, wgrywasz nowe nadajesz chmody itp. ;D

25 | 50 | 100 | 150 | 200 | 250 | 300 | 350 | 400 | 500 | 550 | 600 | 700 | 800 | 1000 | 1500 

>>> 15% Ostrzeżeń <<<

Nie wciskaj tego !

Opublikowano

nie rozumiem zupełnie osób, które się wypowiadają nie znając się wogóle na tym. Game zmieniasz w share/mt2 natomiast na plikach nie wystarczy zupełnie samo podmienienie game ponieważ wyróżnia się kilka rodzajów game, na plikach Terenzo jest game 34083 natomiast jeżeli chcesz wgrać game 2089 to tu pojawia się problem, ponieważ w nowszym game (34083) mob_proto oraz item_proto z navicata czyta ci z ftp ;) a w game 2089 jest normalnie, zmiany które wprowadzisz w navicacie wystarczą. Poza tym game 34083 nie posiada ponga, więc prz zmianie na game 2089 byś musiał edytować klienta pod ponga abyś wogóle mógł zalogować się do gry. Według mnie nie opłaca się zmieniać game z nowszego na starszego ponieważ może to wywołać wiele bugów. Kolejna sprawa.. Diff... no są to numery zmieniające różnego typu rzeczy właśnie w game. Pokrótce Ci to opisałem.

Opublikowano

Ooo od razu mi się rozjaśniło :).

W takim razie nie będę wgrywał tego game :D. Generalnie chodziło mi o ustawienie max 250 lvl i statusów 125 czy jakoś tak. Jeśli istnieje jakiś na to diff to poproszę o wytłumaczenie jak go dodać i gdzie. Będę wdzięczny.

Opublikowano

nie rozumiem zupełnie osób, które się wypowiadają nie znając się wogóle na tym. Game zmieniasz w share/mt2 natomiast na plikach nie wystarczy zupełnie samo podmienienie game ponieważ wyróżnia się kilka rodzajów game, na plikach Terenzo jest game 34083 natomiast jeżeli chcesz wgrać game 2089 to tu pojawia się problem, ponieważ w nowszym game (34083) mob_proto oraz item_proto z navicata czyta ci z ftp ;) a w game 2089 jest normalnie, zmiany które wprowadzisz w navicacie wystarczą. Poza tym game 34083 nie posiada ponga, więc prz zmianie na game 2089 byś musiał edytować klienta pod ponga abyś wogóle mógł zalogować się do gry. Według mnie nie opłaca się zmieniać game z nowszego na starszego ponieważ może to wywołać wiele bugów. Kolejna sprawa.. Diff... no są to numery zmieniające różnego typu rzeczy właśnie w game. Pokrótce Ci to opisałem.

Wytłumaczyłeś coś co wie każdy, który siedzi jakąś dłuższą chwilę w serwerach i nie jest to żadna ponadpodstawowa wiedza o game, poza tym na zadane pytanie przez Zentso raczej nie ma po co wykazywać się jakąkolwiek większą wiedzą o game. heh

Ooo od razu mi się rozjaśniło :).

W takim razie nie będę wgrywał tego game :D. Generalnie chodziło mi o ustawienie max 250 lvl i statusów 125 czy jakoś tak. Jeśli istnieje jakiś na to diff to poproszę o wytłumaczenie jak go dodać i gdzie. Będę wdzięczny.

Nie chce być chamski, ale to już szczyt lenistwa, wystarczy wpisać w google "dif status 125 game 2089/34083", a maksymalny lvl zmieniasz w configach channeli.

@edit

A jak gdzie co dodać to masz w linkach, które Ci wyżej podałem.

Opublikowano

@Thar3l

Wiem jestem leń xD, ale dzięki za wyjaśnienie. Zaraz spróbuję wgrać i dam znać jakbym miał problem.

Opublikowano

Działa jak natura chciała :D. Można zamknąć. Dzięki wszystkim za pomoc, odwdzięczam się w lajkach :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...