Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Status serwera MineCraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, szukam prostego skryptu php aby na stornie pokazywało ile osób jest online na serwerze MC próbowałem używać jakiegoś tam skryptu od @goukan ale coś mi nie działał nie wiem czemu :/ a mi tylko zależy na liczbie online i nic więcej, nie wersji, czy ser jest online itp.. tylko gracze, jak ktoś zna może taki skrpyt albo by wykonał mi taki był bym wdzięczny :).

Opublikowano

Hmmm. Po pierwsze serwer na którym trzymasz serwer jednocześnie musiał by trzymać stronę aby baza danych działa prawidłowo.
Jeśli już sprostałeś pierwszemu pkt to przejdźmy dalej.
2.W bazie danych utworzyć jakaś tabelkę.
3.Chyba że już sam minecraft tworzy taką tabelkę i automatycznie zmienia jej wartość. Bo tutaj akurat się nie znam :/
4.jeśli taka tabelka już jest to wystarczy ją updatować jednak nie mam pojęcia gdzie należy dodać skrypt PHP aby był on indeksowany...

Sprawdź czy w mysql minecrafta jest już taka tabelka jeśli jest to bez problemu mogę ci wykonać taki skrypt za wykonanie operacji w mojej sygnaturze.

Jeśli pomogłem to zamiast gdzie kol wiek klikać najlepiej wejdź na stronę http://www.pajacyk.pl i kliknij.
W ten sposób pomogłeś. Czy to takie trudne aby wykonywać tą czynność codziennie?

Opublikowano

Hmmm. Po pierwsze serwer na którym trzymasz serwer jednocześnie musiał by trzymać stronę aby baza danych działa prawidłowo.

3.Chyba że już sam minecraft tworzy taką tabelkę i automatycznie zmienia jej wartość. Bo tutaj akurat się nie znam :/

4.jeśli taka tabelka już jest to wystarczy ją updatować jednak nie mam pojęcia gdzie należy dodać skrypt PHP aby był on indeksowany...

Sprawdź czy w mysql minecrafta jest już taka tabelka jeśli jest to bez problemu mogę ci wykonać taki skrypt za wykonanie operacji w mojej sygnaturze.

Po ch*j stawaić to na mysql?

Kilka pytań:

* W jakim serwisie masz stronę www?

* W jakim serwisie masz serwer?

Jeśli pomogłem daj +!

Opublikowano

Kilka pytań:

A jak chcesz zrobić inaczej aby serwer i strona "rozmawiały" ze sobą? Serwer jest napisany w javie zaś strona w PHP więc jak chcesz przenieść informację innym sposobem niż po przez bazę danych?

Jeśli pomogłem to zamiast gdzie kol wiek klikać najlepiej wejdź na stronę http://www.pajacyk.pl i kliknij.
W ten sposób pomogłeś. Czy to takie trudne aby wykonywać tą czynność codziennie?

Opublikowano

Bazy Danych do tego nie są potrzebne ;)

Kilka pytań:

Serwer WWW - internalhost.pl

Domena - az.pl

Serwer MC - Serwer dedykowany z ovh.co.uk

Polecam

https://github.com/xPaw/PHP-Minecraft-Query

Zawsze go używałem

Tylko jedna malutka notka

Nie działa na darmowym hostingu cba

Zaraz zobaczę czy będzie działać, dzięki ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...