Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki windows? xp vs 7 vs 8 vs 8.1

Niktos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, używałem windows 7 przez dłuższy okres czasu, i raz na jakiś  czas przy "rozdupceniu" się komputera instalowałem xpka.

Na xp'ku uzyskuje w lolu koło 60-80 stabilnych fpsów. System jest bardzo szybki, ale po jakimś czasie totalnie się muli.
Natomiast na 7 uzyskuje po 180 fpsów, ale mocno niestabilnych (ze 180 potrafi spaść do 20). Komputer świeżo po formacie chodzi jak rakieta, ale potem zwalnia.

Teraz mój komputer jest na Xp'ku, może 2-3 tygodnie, a już niesamowicie się muli pomimo instalacji tylko 4 gierek, winrara, poweriso, przeglądarki i niezbędnych sterowników.

Zastanawiam się nad przejściem na windowsa 8, ale nie jestem pewny czy mi się opłaca przy moim sprzęcie.

@
AMD Phenom 8450 Triple-Core Processor 2.10 GHz, 2 GB Ram, Geforce 9400.

Dodam, że komputer będzie używany do:
Grania (Lol, HS, Osu)
Filmy
Przeglądarka

Opublikowano

Windows 8 jest mniej zasobożerny i lepszy dla gracza. 

Przy twoim sprzęcie się opłaca.

Jakbyś czyścił system regularnie to by nie zwalniał, ale XP i tak to do siebie ma, że sytuacja wygląda tak jak mówisz. 

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Windows 8 jest mniej zasobożerny i lepszy dla gracza. 

Przy twoim sprzęcie się opłaca.

Jakbyś czyścił system regularnie to by nie zwalniał, ale XP i tak to do siebie ma, że sytuacja wygląda tak jak mówisz. 

Dzięki wielkie, chyba jednak zdecyduję się na windowsa 8.

Co do xp'ka, to sam nie wiem co się dzieje, ściągnąłem nawet antywirusa, przeczyściłem rejestr i ogólnie komputer ccleanerem, ale to nic nie pomogło. Sam nie wiem co się dzieje.

Czekam na więcej opinii :)

Opublikowano

Dzięki wielkie, chyba jednak zdecyduję się na windowsa 8.

Co do xp'ka, to sam nie wiem co się dzieje, ściągnąłem nawet antywirusa, przeczyściłem rejestr i ogólnie komputer ccleanerem, ale to nic nie pomogło. Sam nie wiem co się dzieje.

Czekam na więcej opinii :)

Podczas instalacji dałeś formatowanie szybkie czy pełne?

Choć raz zrobiłeś defragmentacje ?

Instaluj 8 najlepiej 

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Defragmentowałeś? Ciut powinno pomóc.

Też radziłbym Win8, sprzęt nie najwyższych lotów, ale jeśli siódemka jako tako chodziła, to z 8 nie będzie raczej problemu. Powinien pomóc szczególnie pod względem stabilności. U mnie w mało której grze mam wahania powyżej 5 klatek w tę czy w tamtą, oczywiście poza drastycznymi zmianami środowiska.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Podczas instalacji dałeś formatowanie szybkie czy pełne?

Choć raz zrobiłeś defragmentacje ?

Instaluj 8 najlepiej 

Nie opłaca mi się cokolwiek teraz robić skoro najeżdżam na komputer klikam prawym>własciwości i czekam około 2-5 min aż mi okienko wyskoczy, co nigdy mi się nie zdażało. Formatowanie było pełne, ponieważ po szybkim nie mogę instalować systemu. Mam oryginalnego windowsa xp home edition.

Lepiej będzie teraz zainstalować nowy system, niż bawić się ze starym.

@

Da się ściągnąć windowsa 8 ? Nie ma problemów? Ściągam teraz wersję od microsoftu do testów developerskich, da radę później przerobić ją na "pirata"?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...