Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Straszne lagi.

wrobel02

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jesli zly dzial to prosze o przeniesienie. Mianowicie zakupilem nowego laptopa i mam strasznie lagi (teleportacje).

Laptop ma wszystkie aktualne sterowniki. Zapora niczego nie blokuje.

• Procesor Intel® Core™ i3 i3-3217U (1.8 GHz, 3 MB Cache)
  • Karta graficzna NVIDIA GeForce GT 740M
  • Pamięć RAM 4 GB DDR3 (1600 MHz)

Internet jest wporzadku poniewaz sprawdzalem na speedtest oraz na moim starszym komputerze normalnie wszystko dziala.

Dziwne jest to ze tylko w lol'u mam takie problemy, gdy cs czy battlefield normalnie dziala.

Wie ktos w czym moze lezyc problem ?

Dzieki za pomoc

13891.jpg
22193.png
6148.gif
5397.jpg
Opublikowano

procek do wymiany najlepiej na i7

karta nie wspomne o karcie straszny szit z targu pod poznaniem pewnie co najmniej 3gb paamieci na karcie musi byc

ram o boze czlowieku tyle to ja miałem w 81 za komuny.. co najmniej 50 gb albo będzie lipton 

oUpVAQz.png

Opublikowano

procek do wymiany najlepiej na i7

karta nie wspomne o karcie straszny szit z targu pod poznaniem pewnie co najmniej 3gb paamieci na karcie musi byc

ram o boze czlowieku tyle to ja miałem w 81 za komuny.. co najmniej 50 gb albo będzie lipton 

50 gb ramu, co ty gadasz ?

@topic

Trochę pc słaby, a tak to polecam zmniejszyć cienie w lolu na niskie, wyłączyć synchronizację pionową i po wyłączać wszystkie zbędne syfy w systemie.

Ogólnie zmieniałeś jakieś ustawienia graficzne ? Bo jak nie to nadal masz średnie na all, a na tym możesz mieć lagi.

928011413476457403957.png

Opublikowano

Od początku gier masz wysoki ping czy po prostu on się zwiększa w trakcie? Spróbuj zagrać coś przez program WTFast, on zmniejsza lagi i zapobiega wysokim pingom. Komputer nie jest może najnowszej generacji, karta taka optymalna, średniawka. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Witam ponownie ;)

Fps mam 60, ping mam w granicy 30. Juz mi rece opadaja nie mam pomyslu od czego te teleportacje. Jeszcze jutro sie pobawie, a jak nic nie pomoze to pozostaje granie na komputerze ;)

13891.jpg
22193.png
6148.gif
5397.jpg
Opublikowano

Witam ponownie ;)

Fps mam 60, ping mam w granicy 30. Juz mi rece opadaja nie mam pomyslu od czego te teleportacje. Jeszcze jutro sie pobawie, a jak nic nie pomoze to pozostaje granie na komputerze ;)

A odpalałeś grę przez WTFast? Jeśli nie, to spróbuj, bo skoro ping na speedtestach masz w normie, to nie wiem, co jest przyczyną. Pmb.exe wyłączyłeś? 

ezgif-com-effects.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...