Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam programu do grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, potrzebuje grafiki do gry... Mianowicie poszukuje czegoś,w czym będę mógł robić "Budynki" w rozszerzeniach graficznych i aby efekt wizualny był tego typu np. 

Opublikowano

Widziałem jak graficy takie rzeczy w paint'cie rysowali. Piksel po pikselu.

Niestety nie jest to łatwa sztuka.

gamedevmania.com

Opublikowano

Widziałem jak graficy takie rzeczy w paint'cie rysowali. Piksel po pikselu.

Niestety nie jest to łatwa sztuka.

Dlatego robi się to na tablecie graficznym ;)

Opublikowano

@up ma rację. Są do tego specjane tablety z baardzo czułymi penami. ;P Niestety cena takiego jest bardzo wysoka. Pamiętałem nawet nazwę firmy która robi naprawdę dobre tablety graficzne jednak wyleciała mi z głowy ta firma.  :P

Opublikowano

Ja tam bym wolał w grach 2D typowo wektorową grafikę. Np. bardzo ciekawe efekty można uzyskać w programie inkscape.

gamedevmania.com

Opublikowano

Co ci da program.. skoro do tak skomplikowanych obrazków potrzebujesz tableta graficzne. Ceny zaczynają się od 300zł +. Do tego możesz to narysować np w photoshopie.

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że pixel art to nie jest. To jest normalny izometryczny digital painting, jedynie zmniejszony do potrzeb (stąd taka jakość).

Takie rzeczy można nawet myszką czynić i to na wysokim poziomie. Jeśli brać tablet, to już jakiegoś Wacoma, żadnego innego.

Nie trzeba nawet żadnych płatnych programów, nie raz zwykły gimp starczy by uzyskać dobry efekt.

9obpmnjr.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...