Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z nagrywaniem gier

TodexPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż od razu wam pisze dlaczego ten temat napisałem tutaj a nie gdzieś indziej, ponieważ dużo ludzi nagrywa Minecraft'a i mam do nich pytanie a szczegółowo do programu "Dxtory".

Otóż mój problem jest taki, gdy nagrywam (300-500 fps) nie widać żadnych ścinek i wgl co mnie bardzo ucieszyło ale po zakonczeniu nagrywania jak chce odtworzyć film to są takie masakryczne lagi że nie da sie wgl obejrzeć bo film "niby" się zaczął a gdzieś pod koniec odlaguwóje sie ..

Tylko tak mam przy odtworzeniu filmu, próbowałem go zrenderować i myślałem że uda mi się rozwiązać problem ale niestety leciutko pomogło że nie cały film mi sie zaciął a normalnie leciał ale tak jak bym nagrywał w 10 fps.. Dlaczego? Złe kodeki ustawiłem? Złe ustawienia?
Uwaga w dxtory mam ustawione 120 FPS!

Opublikowano

Z tego co opisałeś to masz niby wszystko dobrze Próbowałeś może innym programami do nagrywania? Proponuję frapsa albo action. Musimy wiedzieć czy wina leży po stronie programu czy komputera.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Z tego co opisałeś to masz niby wszystko dobrze Próbowałeś może innym programami do nagrywania? Proponuję frapsa albo action. Musimy wiedzieć czy wina leży po stronie programu czy komputera.

Właśnie fraps mi skacze z fps'ami że ja pier**** .. Action słabe bo nie nagrywa w 120 fps :/

Opublikowano

Po co chcesz nagrywać w 120 fps, jak i tak CI wykryje max 60 fps. Jak wrzucisz na youtube to 30 fps.

Tak, ogólnie nagrywam Minecraft'a i od razu wypraszam sobie "Dziecko Minkrafta"..

A chce 120 fps aby były fajne spowolnione tempa bo w 60 są nie płynne ;)

Opublikowano

Tak, ogólnie nagrywam Minecraft'a i od razu wypraszam sobie "Dziecko Minkrafta"..

A chce 120 fps aby były fajne spowolnione tempa bo w 60 są nie płynne ;)

nie znam sie na minecraft z 2 razy zagrałem  ale 60 fps to jest plynność 

ostatnio u  youtubera "blow" widziałem

włączył takie shadery na płyność może cie to zainteresuje to sie nazywa

cobaltum motionblur  zobacz sobie filmik  jakoś 3:50 i tam poczekaj 5 sekkund on ustawia to moze coś ci to da :) nie wiem czy pomoze ale sprobowac mozna

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...